Fotbal feminin: ACS Heniu Prundu Bîrgăului debutează mâine în noul sezon competiţional . Citeşte un interviu cu Călin Svoboda

Fotbal feminin: ACS Heniu Prundu Bîrgăului debutează mâine în noul sezon competiţional . Citeşte un interviu cu Călin Svoboda

Arena sportivă din Prundul Bîrgăului va fi mâine, începând cu ora 11.00, gazda primei partide jucate de  ACS Heniu în cadrul noului sezon competiţional 2017-2018 al campionatului naţional de fotbal feminin.

Potrivit celor spuse de preşedintele ACS Heniu Prundu Bîrgăului, Gheorghe Ruscău, fetele antrenate de Călin Svoboda vor juca contra celor de la Real Craiova. În ceea ce priveşte obiectivul pentru noul campionat, Ruscău speră într-o clasare între primele patru echipe.

Svoboda e optimist înaintea noului sezon

Antrenorul lui ACS Heniu Prundu Bârgăului, Călin Svoboda, a acordat un scurt interviu pentru pagina de Facebook a clubului, pe care vă invităm să-l citiți mai jos.

Sâmbătă, începe un nou sezon în Liga 1. Cum anticipezi că va fi noua ediție de campionat?
Cred că va fi un campionat disputat, cel puțin de la locul 2 în jos. Spun asta, pentru că trebuie să recunoaștem plusul pe care îl are Olimpia Cluj, care tocmai s-a calificat în șaisprezecimile Ligii Campionilor. Este o performanță care vorbește de la sine de valorea lotului. Urmează apoi trei echipe, CFR Timișoara, Vasas Odorheiu Secuiesc și noi, care se vor lupta pentru o clasare cât mai bună, plus CSS Târgoviște, o formație omogenă care poate furniza surprize. Despre nou-promovate avem puține informații în momentul de față, iar celelalte echipe se vor bate probabil pentru salvarea de la retrogradare.

ACS Heniu a fost destul de activă pe piața transferurilor în această vară. Mulțumit de lot?

Da. Este adevărat că am pierdut două jucătoare importante, pe Claudia Chiper și Dumitrița Prisăcari, însă am adus patru jucătoare valoroase (Simona CaldareBalázs CsillaPapp Szidònia, Anastasia Melnic), iar eu cred că am crescut în calitate și forță. Problema noastră în momentul de față este lipsa de omogenitate, pe care sperăm s-o rezolvăm cât mai curând.

În aceste condiții, care este obiectivul echipei în noul sezon?
Ne propunem o clasare în Top 4. Sezonul trecut am terminat pe locul 5, dar eu cred că ne-am întărit lotul în această vară, fetele au căpătat mai multă experiență și este normal să ne dorim mai mult.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Heniu joacă acasă cu Real Craiova, în prima etapă. La ce să ne așteptăm?

Craiova este o echipă care a transferat jucătoare tinere, de perspectivă, din informațiile pe care le avem, așa că ne așteptăm la o partida dificilă. Teoretic, avem un ascendent moral asupra lor, întrucât le-am învins în ambele partide sezonul trecut. Jucăm acasă, cu publicul de partea noastră, așa că ar trebui să pornim cu prima șansă, însă în fotbal, și mai ales în fotbalul feminin, nu este nimic sigur. Sperăm să vină cât mai multă lume la meci, să le încurajeze pe fete, pentru că au nevoie de susținere, să facem un joc bun și să obținem un rezultat pe măsură.

 

Categoria: Sport