Fostul Tribunal Bistrița-Năsăud va deveni Universitate Tehnică. Proiectul de reabilitare are o valoare de 2,2 milioane de euro

Fostul Tribunal Bistrița-Năsăud va deveni Universitate Tehnică. Proiectul de reabilitare are o valoare de 2,2 milioane de euro


Sala de ședințe a Palatului Administrativ a găzduit astăzi semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea clădirii ”fostului Tribunal”. Este vorba de un proiect comun al Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și al  Universității  Tehnice din Cluj-Napoca. Valoarea proiectului este de  10,8 milioane de lei (2,2 milioane euro) – 98%, valoarea cofinanțării Universității Tehnice fiind de  2%. Perioada de implementare: 24 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Obiectivul general al proiectului il reprezintă ”Reabilitarea și schimbarea destinației din sediu administrativ în spații de învățământ”. Proiectul cuprinde și conservarea patrimoniului istoric a uneia dintre cele mai frumoase clădiri din Bistrița.

De ce acest proiect?

 

În prezent sunt 535 de studenți înscriși la extensia Bistrița a UTCN. În total, de la deschiderea extensiei Bistrița, începând cu anul 2005 au finalizat studiile peste 7.000 de tineri. Mare parte dintre studenți, au un loc de muncă bine plătit încă din perioada facultății.

Radu Moldovan: ” O veste uriașă pentru tinerii din județul Bistrița-Năsăud! În parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca vom moderniza clădirea ”fostului Tribunal” din municipiul Bistrița și o vom amenaja pentru derularea cursurilor la Extensia Bistrița a Universității Tehnice. Este vorba despre un proiect cu finanțare europeană în valoare de 2,2 milioane de euro, a cărei perioadă de implementare este de 24 de luni. Printr-un parteneriat solid între Consiliul Județean și zona universitară de la Cluj, îmi doresc să oferim oportunități de studii de calitate la Bistrița pentru tinerii din județul nostru și nu numai! Vreau să mulțumesc Universității Tehnice din Cluj-Napoca pentru implicarea în comunitatea județului nostru și vreau să îi asigur că, la fel ca până acum, în mine au un partener solid în dezvoltarea învățământului universitar la Bistrița! Vreau să le mulțumesc partenerilor noștri și unor oameni inimoși alături de care am lucrat pentru realizarea acestui proiect:
– Doamnei Ing. Prof. Univ. Dr. Daniela Popescu (Prorector UTCN);
– Domnului Marcel Boloș (Director General ADR Nord-Vest);
– Domnului Prof. Virgil Ispas (Directorul UTCN Extensia Bistrița);
– Domnului Cornel Mureșan, Director General Administrativ UTCN (Manager de proiect)”, spune președintele Moldovan.

 

 

”Educația este cea mai important armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba lumea” – Nelson Mandela

 

Categoria: Administratie