Florin Flămând, un artist complet sărbătorit la el acasă pe valea Bârgăului

Florin Flămând, un artist complet sărbătorit la el acasă pe valea Bârgăului


Întreaga suflare a văii Bârgăului l-a sărbătorit duminică, 20 mai, la Prundu Bârgăului, în spațiul din spatele primăriei, pe artistul și profesorul Florin Flămând. Marea sărbătoare a vizat cei 50 de ani de activitate cultural în slujba folclorului românesc a lui Florin Flămând.

De la eveniment nu au lipsit președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, senatorul ALDE, Ioan Simionca, primarii din Joseni, Tiha, Bistrița și Prundu  Bârgăului, Ioan Vrâncean, Vasile Șut, Vasile Laba și Doru Crișan, dar și foarte mulți artiști populari care au ținut să fie alături de Florin Flămând la împlinirea celor 50 de ani de activitate cultural în slujba folclorului românesc.

Președintele Radu Moldovan a vorbit la modul superlative la adresa maestrului coregraf Florin Flămând, punctând faptul că e vorba de un brand al județului Bistrița-Năsăud: ” Florin Flămând este un brand pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar dacă ale noastre colaborări directe nu sunt unele foarte multe, eu am apreciat şi apreciez foarte mult tot ceea ce a făcut, pentru că a făcut de foarte multe lucruri, cu eforturi şi sacrificii personale, iarîntr-olume a globalizării, a ştergerii tuturor tipurilor de graniţe, e nevoie mai mult decât oricând de tradiţii. Poporul român are tradiţii frumoase care îl diferenţiază şi îl aduc în frunte şi aici, în aceste locuri minunate, binecuvântate de Dumnezeu, pe Valea Bârgăului, sunt oameni minunaţi, cu tradiţii minunate. Cred că domnul Florin Flămând, în cei 50 de ani de activitate a făcut lucruriminunate pentru aceste comunităţi şi nu numai, dar mai ales a dus în ţară şi peste hotare aceste minunate obiceiuri”, a  preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În acest context, președintele Radu Moldovan, i-a oferit lui Florin Flămând,  o Diplomă de Excelenţă, în semn de recunoştinţăpentru cei 50 de ani de activitate artistică, pentru promovarea şi perpetuarea folclorului românesc pe care l-a ridicat la rang de artă.

 

Pe scena amenajată în spațiul din spatele primăriei Prundu Bârgăului, au urcat, pe rând: Ansamblul Folcloric ,,Balada”- Bistrița, Ansamblul Folcloric ,,Dorna Dorului” -Vatra Dornei, Ansamblul Folcloric ,,Colibița” – Bistrița-Bârgăului, Ansamblul Folcloric ,,Datina turdeană” – Turda, Ansamblul Folcloric ,,Tihuța” -Tiha-Bârgăului, Ansamblul Profesionist ,,Cununa de pe Someș” -Bistrița.

 

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Serviciul de Conservare, Cercetarea, Protejarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Multimedia, Asociația Folclorică „Țapinarii” Susenii Bârgăului în colaborare cu
Primăriile comunelor Josenii Bârgăului, Prundu Bârgăului, Susenii Bârgăului, Tiha Bârgăului.

Categoria: EVENIMENT