Finanţările prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost sistate

Finanţările prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au fost sistate

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan a anunţat astăzi la Bretea, acolo unde participa la recepţia asfaltului care face legătură dintre DC 28 şi DJ 151, că că primăriile bistriţene au fost notificate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu privire la blocarea proiectelor finanţate prin PNDL, în baza OG 28/2013

 

Radu Moldovan: “ Ştiu câteva lucrări care nu sunt finalizate şi care nu ştiu cum se vor finaliza. Avem lucrări la Monor, la Tiha Bârgăului, la Ilva Mică, sigur sunt mai multe. Nu am un inventar clar dar vom face o centralizare a acestor investiţii. În bugetul anului 2016, au fost asigurate fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor. În momentul de faţă, va trebui făcută o analiză foarte serioasă, pentru a vedea ce înseamnă, pentru că primarii au semnate contracte de finanţare ferme cu Guvernul Româniri, prin Ministerul Dezvoltării. Onor domnul tehnocrat Cioloş, la rectificarea de la sfârşitul lui iulie, începutul lui august, aia pe care o aşteptam cu toţii cu sufletul la gură că ne va da lucrări noi, tocmai a tăiat banii. La rectificare, nu numai că nu a dat bani la PNDL, iar dacă vă uitaţi pe rectificare o să vedeţi că s-au tăiat sume foarte mari de la Ministerul Dezvoltării, chiar de la PNDL”, a precizat preşedintele Radu Moldovan.
 

SPERANŢĂ DE LA VIITOAREA RECTIFICARE BUGETARĂ: “ Eu încă sper că la următoarea rectificare măcar lucrările executate şi nedecontate vor fi finanţate. În momentul de faţă nu avem decât înştiinţări oficiciale. Le veţi găsi la primării, la colegii primari, pentru că relaţia este directă între Consiliul Local şi Minister, noi doar îi ajutăm la coordonarea lucrărilor, la preluarea situaţiilor de lucrări, le transmitem situaţii centralizatoare, dar relaţia este una directă între Consiliul Local şi Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale”, a conchis preşedintele Moldovan.

Categoria: EVENIMENT