Febra unirii cu Moldova cuprinde clasa politică din Bistriţa-Năsăud

Febra unirii cu Moldova cuprinde clasa politică din Bistriţa-Năsăud

Febra unirii cu Moldova cuprinde clasa politică românească. Astăzi, deputatul PMP de Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca i-a cerut primarului oraşului Beclean, social-democratul Nicolae Moldovan , să iniţieze, în premieră pentru România, o hotarâre de Consiliu Local prin care un oraş din ţara noastră să îşi afirme dorinţa ca R.Moldova să revină în vechile hotare.

Nicolae Moldovan a răspuns că acceptă provocarea lui Simonca şi că Becleanul va face un pas important spre reîntregirea României în graniţele sale de acum 100 de ani, conform Rezoluției adoptate de Marea Adunare Națională, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.

“Obiectivul reunirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului sub aceeaşi graniţă este unul care nu are culoare politică. Locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud sunt responsabili şi patrioţi. Ei văd lucrurile în ansamblul lor, dincolo de ziua de mâine. Prin tot ce face în oraşul pe care îl conduce, primarul din Beclean a dovedit că este omul care dă tonul. Sunt convins că şi alţi primari din Bistriţa-Năsăud îşi vor exprima susţinerea pentru unire”, a conchis Ionut Simionca.

Provocarea a fost făcută chiar în timpul conferinţei de presă şi a venit după ce comuna  Parva a decis printr-o hotărîre de consiliu local să se unească cu Republica Moldova, iar liderii ALDE bistriţeni s-au exprimat public ca UAT-urile administrate de primari democrat-liberali să procedeze similar comunei Parva.

 

Categoria: Politica