FANTOMELE CU UN DEGET DIN SPATELE CUVINTELOR

FANTOMELE CU UN DEGET  DIN SPATELE CUVINTELOR

Fantomele din spatele cuvintelor, comentatorii zeloşi, mumiile care scriu cu un singur deget pe tastele calculatorului.

Revoluţia lui Facebook, dreptul analfabetului de-a scrie comentarii, cu sau fără rost, cu sau fără cuvinte, cu sau fără o brumă de cultură, aia de opt clase plus o juma de liceu.

Toţi vor să scrie, să se audă la radio sau, mai rău, să se vadă la TV, de parcă lumea asta are nevoie doar de jurnalişti, de moluşte sau doar de amibe.

Vox populi, vox Dei…. eventual Vax populi, căci zeii sunt departe, iar ca să citez un clasic în viaţă: Dumnezeu a coborât din OZN, dar, dar din ce vroiaţi să coboare din Trabant?

Revin la noii barbari ai cuvintelor, ăia care scriu , e un fel de zice, despre toţi şi toate, ăia care spun cât de proşti sunt ziariştii, că nu sunt documentaţi, că habar nu au despre ceea ce scriu, despre ceea ce vorbesc, despre cum ar face ei în locul nemernicului de jurnalist. Ei sunt viermii din spatele cuvintelor,ăia care nu sunt în stare nici măcar să îşi scrie corect numele real.

Deşteaptă Claudia că i-a blocat pe  viermi, dacă vrei să spui ceva, fii bărbată Zoe şi asuma-ţi ceea ce scrii, că , nu, e uşor, vorba lui Eminescu, a scrie versuri când nimic nu ai a spune…

Apropo de asta, de vorbe , de vorbele de la radio, am văzut că viermii vor să şi cuvânte la Radio Balada, iar dacă nu cuvântă, ameninţă. Eu cred că ăştia seamănă cu violatorii ăia din Vaslui, adică, nu săriţi de cur în sus, au cam aceeaşi mentalitate.

Nişte ţărani. E o carte scrisă de Dinu Săraru. Nu , nu e manelist, nu a făcut revoluţia lui Facebook, iar eu nu cred că turma on line trebuie să decidă viitorul. De ce? Pentru că nu e pregătită, că nu înţelege nimic, că,uite, aşa a ajuns şi Marele Mut la palat, cu facebook cu tot.

Măi copiii, vorba unui alt clasic în viaţă, Ion Heliade-Rădulescu a glumit când a spus pe la 1840 „Scrieți, băieți, orice, numai scrieți!” şi, chiar aşa, nu era vorba de voi, voi nu ştiţi să scrieţi…

În rest, păi, în rest să auzim numai de bine şi, mai uşor cu pianul pe scări…

Categoria: ANALIZE-COMENTARII