Europarlamentarul Daniel Buda, invitat la ședința Colegiului Director Județean al PNL Bistrița-Năsăud

Europarlamentarul Daniel Buda, invitat la ședința Colegiului Director Județean al PNL Bistrița-Năsăud

Județul Bistrița-Năsăud trebuie să treacă la „o administrație de dreapta”, iar PNL are resursa umană necesară în acest sens! O spune liberalul Daniel Buda, europarlamentar PPE în Parlamentul European. Buda a luat astăzi parte la ședința Colegiului Director Județean al PNL Bistrița-Năsăud, la invitația președintelui PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

Ce a spus Daniel Buda?

Cu această ocazia, i-am informat pe colegii liberali cu privire la o serie de probleme pe care le dezbatem la Bruxelles, în Parlamentul European, în special în Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală și în Comisia de Dezvoltare Regională, în cadrul cărora activez. Le-am comunicat colegilor mei faptul că în exercițiul financiar 2021-2027, subvențiile acordate de Comisia Europeană către România ca plăți directe în agricultură nu doar că nu scad, așa cum se întâmplă în cazul altor state membre, ci ele vor crește. Pe de altă parte, ne dorim ca aceste subvenții agricole să ajungă la adevărații fermieri, cei care într-adevăr lucrează “25 din 24 de ore” pentru a ne asigura hrană de calitate.

În cadrul acestei reuniuni, am subliniat faptul că exercitarea Președinției Consiliului UE reprezintă oportunitatea pentru România de a contribui activ la consolidarea construcției europene și de a-și prezenta o viziune puternică cu privire la evoluția Uniunii Europene și la modalitățile de a răspunde provocărilor de la acest moment. Din păcate, vedem cum Guvernarea PSD-ALDE a creionat o imagine mai puțin favorabilă României pe scena europeană. Lideri europeni, dar și publicațiile internaționale își pun serioase semne de întrebare cu privire la capacitatea guvernării de a gestiona eficient această responsabilitate pe care o are. Guvernul PSD-ALDE a picat examenul european înainte să îl susțină. Împreună cu ceilalți colegi europarlamentari din Partidul Național Liberal, vom face tot posibilul astfel încât să consolidăm o imagine pozitivă a României și să păstrăm România în nucleul european.
De asemenea, am discutat împreună cu colegii mei din Bistrița-Năsăud despre gradul scăzut de aborbție al fondurilor europene care ar trebui să stârnească îngrijorări în rândul fiecărui cetățean din România a cărui viață este afectată de incompetența PSD-ALDE. Conform informațiilor din Platforma de date deschisă, din cele 30,88 de miliarde de euro de care țara noastră beneficiază, România a accesat doar 7,89 miliarde de euro, din care cea mai mare parte, adică 6,12 miliarde de euro, o reprezintă plățile inițiale. Să existe bani puși la dispoziție pentru dezvoltarea durabilă a țării de către Comisia Europeană, iar guvernul să aleagă să îi ignore cu bună știință, reprezintă un act de sabotare a intereselor naționale.

Pe zona politică, și colegii din PNL Bistrița-Năsăud, la fel ca în toată țara, sunt preocupați de anul electoral 2019, atunci când vom avea alegeri pentru Parlamentul European și alegeri prezidențiale. Trebuie să privim cu optimism și încredere în propriile forțe următoarele bătălii electorale. Le-am transmis colegilor că “suntem condamnați” să câștigăm toate alegerile pentru a scoate România din mâinile actualei coaliții guvernamentale PSD-ALDE. Le mulțumesc pentru aprecierea activității de europarlamentar și susținerea pentru continuarea activității în acest sens, dar desigur, asta se va decide în forurile statutare ale partidului. Fiecare organizație județeană se confruntă, în această perioadă, cu probleme politice specifice, iar PNL Bistrița-Năsăud are de două ori mai mult de lucru, deoarece județul este “o pată roșie” intr-o imensitate regională de dreapta. Am regăsit aici o echipă închegată, determinată și aplecată către problemele cu care se confruntă bistrițenii, generate în mare măsură de lipsa de viziune a administrației socialiste. Sunt convins însă că prin munca și efortul tuturor membrilor, vom reuși ca la alegerile locale viitoare să impunem o echipă de candidați care să câștige administrația locală și județeană. Bistrița-Năsăud merită și trebuie să beneficieze de o administrație de dreapta, iar PNL are resursa umană capabilă să aducă acest județ la rang european.

 

Categoria: Politica