Eugen Teodorovici: Prima rectificare bugetară din acest an va avea loc la finele lunii iulie.

Eugen Teodorovici: Prima rectificare bugetară din acest an va avea loc la finele lunii iulie.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a ţinut să precizeze că sunt resurse ca toate salariile să fie primite la zi şi instituţiile centrale şi locale să funcţioneze.

Asta, în condiţiile în care zilele trecute vicepremierul Paul Stănescu spusese că speră ca toată lumea să aibă cel puţin bani de salarii. Lăsând astfel să se întrevadă o boare de nelinişte la capitolul finanţe.

„Nu este nimic grav în ce a spus (n.r.: vicepremierul Paul Stănescu). S-a referit la acele primării puține la care azi să spunem că e primă nevoie asigurarea cheltuielilor de funcționare.

Ca și element esențial al rectificării din această lună, prima din acest an, luăm în considerare toți banii cheltuiți pentru funcționare, investiții, asta e abordarea pentru rectificarea din iulie”, a spus ministrul Finanțelor în cadrul unei emisiuni TV la Bistrița.

Vicepremierul Stănescu lăsase anterior să se întrevadă o oarecare ambiguitate în privinţa funcţionării anumitor instituţii locale.

„Ceea ce vă asigur este că va fi o rectificare pozitivă, să vedem, nu vă pot spune mare lucru, pentru că suntem în discuţii, ministerul Dezvoltării cu ministerul Finanţelor, sper să găsim o formulă ca toată lumea cel puţin să aibă bani de salarii”, spusese Paul Stănescu cu ocazia unei întruniri, la Slatina, cu reprezentanţii Asociației Comunelor din România

Categoria: Politica