Este nevoie de o firmă de salubritate profesionistă, iar asta trebuie să se întâmple foarte repede

Este nevoie de o firmă de salubritate profesionistă, iar asta trebuie să se întâmple foarte repede

Este nevoie de o firmă de salubritate profesionistă, iar asta trebuie să se întâmple foarte repede. Declaraţia aparţine primarului oraşului Beclean, Nicolae Moldovan şi a fost făcută în contextual rezilierii contractului dintre SC Vitalia Servicii pentru Mediu şi ADI Deşeuri. A fost o experienţă din care trebuie să tragem toate învăţămintele corecte, a conchis Moldovan.

Decizia Vitaliei de-a denunţa unilateral contractul încheiat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri nu a părut să fi luat prin suprindere autorităţiile judeţene dar nici pe cei 62 de primari din judeţul Bistriţa-Năsăud. Membru al comisiei special constituită la nivelul Consiliului Judeţean pentru a manageria situaţia post Vitalia, primarul Nicolae Moldovan a confirmat faptul că este nevoie ca într-un timp foarte scurt să fie identificată o firmă profesionistă de salubritate şi care se se ocupe de colectare până când se vor încheia toate etapele cerute de lege pentru firma care va lua locul Vitaliei.

 

 

Reamintim că Vitalia le-a cerut celor de la ADI Deșeuri rezilierea contractului de colectare a gunoaielor. Membrii ADI Deșeuri s-au întâlnit marți pentru a discuta cererea făcută de Vitalia, urmând să ia o decizia în acest sens. Reprezentații Vitalia spun că au luat această decizie după ce au înregistrat pierderi importante pe partea de colectare, iar activitatea nu mai este deloc rentabilă. O pondere importantă în această decizie ar fi comportamentul primarilor, unii dintre ei neplătindu-și dările către Vitalia.

De asemenea, există informaţii care vorbesc şi de faptul că SC Vitalia Servicii pentru Mediu Bistriţa, Divizia Colectare, ar fi rămas fără licenţa din partea Ministerului Mediului pentru a desfăşura această activitate.
Vitalia nu renunță însă și la administrarea depozitului ecologic de la Tărpiu. Dacă va fi reziliat contractul, compania va fi nevoită să asigure serviciile de colectare încă trei luni. În acest timp, ADI Deșeuri va trebui să găsească un alt operator care să preia acest serviciu.
Vitalia a semnat contractul în anul 2014, acesta având o durată  de 8 ani. Valoarea contractului trece de 49 de milioane de euro.

Categoria: BECLEAN