Eroii Neamului Românesc au fost omagiați atât la Bistrița, cât și la Beclean sau Năsăud

Eroii Neamului Românesc au fost omagiați atât la Bistrița, cât și la Beclean sau Năsăud

Eroii Neamului Românesc au fost omagiați, ieri, deopotrivă, atât la Bistrița, dar și la Năsăud și Beclean. Dacă la Năsăud, manifestările solemne au avut loc chiar la Monumentul Eroilor, la Beclean, acestea s-au desfășurat sub faldurile celui mai mare drapel din România.

La Bistrița, în amintirea celor care s-au sacrificat, a fost depusă o coroană la Monumentul Eroilor . Nu au lipsit de la manifestare: prefectul Ovidiu Frenț, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Puica sau viceprimarul Cristian Niculae. Lor li s-au alăturat șefi ai instituțiilor de forță dar și cei din serviciile deconcentrate. Cu prilejul acestor evenimente, prefectul județului Ovidiu Victor Frenț a transmis mesajul Ministrului Afacerilor Interne.
Radu Moldovan (președinte Consiliul Județean BN): ” Astăzi este o zi importantă: Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor! Domnul Nostru Iisus Hristos a murit pentru păcatele noastre pe cruce și a biruit moartea. Străbunii noștri au murit pe front și noi astăzi avem o țară, o limbă și un viitor! Chiar dacă par îndepărtate vremurile în care s-au întâmplat aceste jertfe, ele au contribuit ca noi toți să fim astăzi, aici, în România, în județul Bistrița-Năsăud! Bunul Dumnezeu să pomenească jertfa eroilor neamului și pe noi toți să ne binecuvinteze în această zi specială! Cinste eroilor neamului și Armatei Române!
Beclean
Ca în fiecare an, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a fost cel care deschis evenimentul, alături de edil fiind prezenți preoții de la cele două biserici surori: Ortodoxă și Greco-Catolică, dar și lideri politici locali sau de de nivel regional, liberalul Stelian Dolha fiind și secretar PNL al Regiunii de Nord-Vest.
Așa cum era de așteptat, vorbitorii au punctat faptul că România este o țară liberă și democrată și, datorită, celor care și-au sacrificat viața în cele două conflagrații mondiale.
Nicoale Moldovan (primarul orașului Beclean): ” Pentru a clădi viitorul e esenţial să dăm tot ce putem mai bun în prezent şi să recunoaştem trecutul, cu speranța de a nu fi puşi vreodată în situaţia sacrificiului suprem. Să sperăm că Dumnezeu, cel ce lasă pacea între oameni, o va da şi de acum înainte”.

Categoria: Politica