“Eliminarea celor 102 taxe nefiscale, un impact minor în bugetul de stat, dar un impact major asupra vieţii românilor”

“Eliminarea celor 102 taxe nefiscale, un impact minor în bugetul de stat, dar un impact major asupra vieţii românilor”

“Eliminarea celor 102 taxe nefiscale, un impact minor în bugetul de stat, dar un impact major asupra vieţii românilor”. O spune senatorul Ioan Deneş, unul din iniţiatorii acestei legi alături de preşedintele PSD, deputatul Liviu Dragnea.

Senatorul Ioan Deneş consideră că adoptarea proiectului de lege prin care se elimină 102 taxe nefiscale va avea un impact minor în bugetul de stat, de doar 0,07% din PIB, dar un impact major asupra vieţii românilor. De ce vrea PSD eliminarea acestor taxe nefiscale, ne spune tot Ioan Deneş.

„Este vorba despre timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-tv, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbre, taxele pentru permisele de pescuit recreative şi sportiv. De ce vrem eliminarea acestor taxe nefiscale? Vrem ca România să aibă un stat puternic, iar un stat puternic nu poate fi statul în care oamenii nu au încredere. Birocraţia este, alături de corupţie, principala cauză a neîncrederii românilor în stat. Principala problemă o reprezintă numărul exagerat de mare de taxe pe care românii trebuie să le plătească, iar multe taxe nu acoperă nici măcar cheltuielile sistemului de încasare”

Parlamentarul bistriţean este coiniţiator al acestui proiect legislativ, alături de alţi 13 parlamentari PSD, iniţiativa fiind depusă de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Proiectul a trecut de Senat, cel mai probabil săptămâna viitoare urmând să fie dezbătută în comisiile şi plenul Camerei Deputaţilor, care este Cameră decizională.

„Obiectivul acestei propuneri este eliminarea a jumătate din taxele nefiscale care se plătesc în România. (…) Guvernul Ponta, în 2014, a eliminat 92 taxe de acest gen, având în programul de guvernare şi eliminarea celor 102 taxe nefiscale. Nemaifiind Guvernul Ponta a fost imposibil să le eliminăm prin executiv, de aceea am făcut o propunere legislativă. Este important ca această lege să treacă rapid pentru că trebuie să fie prinsă în proiectul de buget pentru 2017”

Categoria: Politica