Egipt: Un al doilea atac asupra unei biserici creștine; bilanțul primului atac a crescut la 25 de morți

Egipt: Un al doilea atac asupra unei biserici creștine; bilanțul primului atac a crescut la 25 de morți


Cel puțin 11 persoane au fost ucise și alte câteva zeci sunt rănite în urma unui atentat comis duminică asupra unei biserici creștine din orașul egiptean Alexandria și care survine la scurt timp după încă un atac asupra unui lăcaș de cult creștin în Egipt, relatează agențiile internaționale de presă.

În ambele atacuri s-a produs o explozie în incinta bisericilor. Potrivit Ministerului egiptean al Sănătății, atacul de la Alexandria a vizat biserica Sfântul Marcu.

Odată cu anunțul privind acest al doilea atentat a fost comunicat și ultimul bilanț al victimelor atacului precedent asupra unei biserici din orașul Tanta, situat în Delta Nilului, numărul morților ajungând la 25 și cel al răniților la 78.
UPDATE ORA 13.07 Explozie la o biserică în Egipt: Bilanțul a urcat la 21 de morți și 50 de răniți

Bilanțul morților exploziei produse într-o biserică din orașul egiptean Tanta, în Delta Nilului, a urcat la 21 și de asemenea la 50 de răniți, a anunțat televiziunea de stat duminică, informează Reuters.

Nu a existat o revendicare imediată a responsabilității pentru această explozie și cauza ei nu era încă cunoscută.

Explozia, calificată de guvernatorul regiunii drept „atentat”, a avut loc cu o săptămână înaintea Paștelui coptic ortodox și în aceeași lună în care este programată o vizită a papei Francisc în Egipt.ORA 12.27 Egipt: Cel puțin 15 morți într-o explozie lângă o biserică

O explozie a făcut cel puțin 15 morți duminică în apropierea unei biserici din orașul Tanta, în Delta Nilului, la nord de Cairo, potrivit mass-media de stat egiptene, informează Reuters și France Presse.

Explozia a făcut de asemenea patruzeci de răniți, în momentul când comunitatea creștină se pregătește să intre în Săptămâna Mare după sărbătoarea Floriilor în această duminică.

Un responsabil al serviciului de urgență al spitalului universitar din Tanta, unde au fost transferate victimele, a declarat pentru AFP că sunt mai mult de 15 morți.

Explozia a avut loc cu puțin înainte de ora 10.00 în biserica Mar Girgis din Tanta, potrivit televiziunii de stat.

Nu a existat o revendicare imediată a responsabilității pentru această explozie și cauza ei nu era încă cunoscută.

Ea s-a produs la patru luni după un atentat ce a făcut treizeci de morți într-o biserică coptă din Cairo.

Explozia a avut loc de asemenea înaintea unei vizite a papei Francisc programată pentru 28 și 29 aprilie în Egipt, în timp ce filiala locală a grupării jihadiste Stat Islamic a chemat la acțiuni împotriva creștinilor.

Potrivit guvernatorului din Gharbia, generalul Ahmad Deiflui, nu există informații cu privire la natura acestui „atentat”. „Ori o bombă a fost plasată înăuntru sau cineva s-a aruncat în aer”, a spus el.

AGERPRES

Categoria: EVENIMENT