Ecologiștii dezgroapă securea războiului în consiliul local Bistrița: ”De la PSD așteptările mele sunt la limita inferioară”

Ecologiștii dezgroapă securea războiului în consiliul local Bistrița: ”De la PSD așteptările mele sunt la limita inferioară”

Consilierul municipal Teodor Mârza, președinte al PER Bistrița-Năsăud, revine cu un alt material politic în care lovește în ”colegii” de la PSD și PNL, după ce, în urmă cu două zile nu s-a ferit să vorbească despre unele întâmplări cu ”tâlc” petrecute în urmă cu 3 ani, atunci când toate partidele din consiliul municipal au votat un proiect care prevedea modernizarea pieței din jurul Bisericii Evanghelice.

Acum, Mârza vine cu proiectul de hotărâre discutat joi în ședința extraordinară de consiliu municipal și care prevedea prelungirea contractului de delegare a serviciului de transport public către Transmixt, contract care a fost semnat în anul 2009 în urma unei licitații și avea perioada contractuală de 6 ani, cu posibilitate de prelungire de maxim 3 ani.

Teodor Mârza: ”În momentul de față, deci, o nouă prelungire a acestui contract fiind în afara legii, având în vedere că după prelungirile succesive, una în 2015 pe un an, și alta în 2016 pe încă doi ani, s-a atins limita maximă a duratei acestui contract, de 6+3 ani, perioadă în care administrația trebuia sa organizeze o nouă licitație pentru delegarea acestui serviciu public.

Evident, această nouă prelungire cu trei luni propusă de Primar nu a avut avizul de legalitate din partea Secretarului municipiului și nici Direcția Juridică din cadrul Primăriei nu a dat girul pentru această Hotărâre. Motivația pentru întârzierea organizării unei noi licitații a fost pusă pe seama faptului că funcționarii care trebuiau sa pregătească documentația nu au avut timp (trei ani!!!) să se adapteze legislației actuale, deși ei pentru asta merg zi de zi la serviciu, altă treabă nu au; și nu merg pe bani puțini, dimpotrivă. În ședință, în timpul dezbaterilor, s-a invocat o oarecare asemănare cu situația colectării deșeurilor municipale, însă nu este chiar așa deoarece în acest caz nu există nici măcar formal situația de urgență instituită de către Prefect”, scrie șeful ecologiștilor bistrițeni.

Atacuri grele la PSD și PNL

Fără a se mai uita în dreapta și stânga, Mârza, lovește decisiv spunând că de la PSD nu are foarte multe așteptări, iar PNL a ajuns să gireze lenea: ” De la PSD așteptările mele sunt la limita inferioară, se știe că e ghidat după vorba comunistoidă „timpul trece, leafa merge”, însă ceea ce mi s-a părut foarte bizar a fost supralicitarea liberalilor care au venit cu propunerea de a prelungi (ilegal, așa cum am zis mai sus) nu cu trei luni, ci cu șase luni acest contract expirat! Propunere votată, evident, cu doua mâini de către toți consilierii PSD. PNL girează astfel incapacitatea, lenea, și delăsarea din administrația locală, plusând chiar, față de PSD. Si uite-așa, serviciul public de transport se desfășoară în continuare la Bistrița în condițiile învechite ale unui contract expirat, cu obligații lejere pentru operator, cu mașini uzate fizic și moral și cu dotări la nivelul anilor 1990 – 2000, deși suntem în 2018”, a conchis Teodor Mârza.

Categoria: Politica