După ”Coroana de Aur” și ”Dracula” , Ioan Moldovan vinde și Hala Comercială ” Decebal” din Bistrița. Vezi ce propunere are șeful PNL BN, Ioan Turc

După  ”Coroana de Aur” și ”Dracula” , Ioan Moldovan vinde și Hala Comercială ” Decebal” din Bistrița. Vezi ce propunere are șeful PNL BN, Ioan Turc


Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a confirmat astăzi faptul că propietarul celei mai mari părți din Hala Decebal, ceva peste 60% din suprafața acestei construcții, vrea să vândă toate spațiile aflate în locația respectivă.

Din ceea ce se știe este vorba de omul de afaceri Ioan Moldovan, proprietar al AgoInvest dar și celebrelor hoteluri ”Coroana de Aur”, respectiv ”Dracula”, scoase și ele la vânzare, suma totală fiind estimată unde undeva la aproape 18 milioane de euro.

Ioan Turc: ” Din informațiile pe care le am, proprietarul respectiv își vinde participațiile . Cred că este o oportunitate pentru bistrițeni să redevină propietarii acestui simbol comercial al municipiului Bistrița și, care, desigur, are și o mare semnificație economică. Să nu uităm faptul că în deceniul șapte și opt al secolului trecut, clădirea a reprezentat și un model arhitectonic unic în zonă și care ieșea din tiparele arhitecturii ceaușiste”, a spus Turc.

Liderul liberal bistrițean a mai precizat faptul că ar fi cât se poate de util să fie constituită o comisie la nivelul consiliului municipal și, care să analizeze, posibilitatea ca primăria Bistrița să achiziționeze respectivele participațiuni, adică pachetul majoritar dar și restul de participațiuni de la proprietarii minoritari.

Reamintim că omul de afaceri Ioan Modovan, proprietarul perlelor turistice ”Coroana de Aur”, respectiv ”Dracula” vrea să se scape de cele două hoteluri.

Potrivit unor date ale  Direcției  de Statistică, județul avea în 2016 mai puține locuri de cazare decât în 2003 (2667, față de 2752), mai puține înnoptări în hoteluri/pensiuni (184.900 față de 298.100) și un grad net de ocupare mai mic (24%, față de 40,9%). Și mai șocant, județul avea în 2016 doar 43 de unități de cazare înregistrate ca atare, în coada clasamentului la nivel național, în ciuda sutelor de pensiuni/hoteluri construite în ultimele două decenii, dar înregistrate drept “locuințe”. Azi, pe cel mai popular portal de rezervări, www.booking.com , peste 100 de unități ofereau cazare în Bistrița-Năsăud, dovadă că mai mult de jumătate dintre acestea lucrează “la negru”, eludând statul român.

În ceea ce privește vânzarea unor unități hoteliere din municipiul Bistrița , trebuie precizat faptul că peste 23 de milioane de euro este valoarea totală a locațiilor aflate la vânzare. ANAF, băncile creditoare sau chiar proprietarii execută fără comentarii peste 10 unități de cazare importante, după cum urmează:

Hotel Codrișor – 2 milioane euro + tva

Hotel Dracula – 5,8 milioane euro + tva

Hotel Coroana de Aur – 11,5 milioane euro + tva

Hotel Schiffeberg – 400 de mii de euro

Hotel Diana – 1,2 milioane euro

Hotel Krone – 850.000 euro

Hotel Select – 400.000 euro

Hotel Mya 1 – 440.000 euro

Hotel Mya 2 – 487.000 euro

Pensiunea Sonia, Telciu – 156.000 euro

Pensiune Valea Măriilor – 25.950 euro

 

 

 

Categoria: Politica