După achiziționarea unui ecograf de maximă complexitate, SJU Bistrița a fost dotat cu un nou aparat pentru diagnosticarea și monitorizarea epilepsiei

După achiziționarea unui  ecograf de maximă complexitate, SJU Bistrița a fost dotat cu un nou aparat pentru diagnosticarea și monitorizarea epilepsiei


O nouă premieră medical la Spitalul Județean de Urgență. După achiziționarea unui  ecograf de maximă complexitate, SJU Bistrița a fost dotat cu un nou aparat pentru diagnosticarea și monitorizarea epilepsiei. Potrivit directorului medical al SJU, Deak Maria Gabriela , medic primar în neurologie, cea care l-a și utilizat deja acest nou sistem de diagnosticare, dotarea cu acest electroencefalograf nou și performant a fost absolut necesară!

Deak Maria Gabriela , medic primar în neurologie:

 

” Spitalul dispunea de unul, dar era foarte vechi (îl puteți vedea în imagini), iar acum, cu această nouă achiziție putem efectua investigații de calitate și, foarte important, avem posibilitatea de a obține a doua opinie medicală, prin telemedicină. Chiar de aici, de la Spitalul Județean, cu ajutorul acestui sistem putem să dăm acces unui medic dintr-o clinică universitară sau dintr-un spital din rețeaua de telemedicină de oriunde din lume. Putem să ne consultăm, să facem schimb de experiență, atât în momentul înregistrării EEG în cabinet, cât și mai târziu, după înregistrarea traseului. Pentru noi, dar mai ales pentru pacient este extrem de util și de important!

Mai mult, tot cu ajutorul acestui nou electroencefalograf, printre altele, putem să evaluăm leziunile cerebrale (accident vascular cerebral, tumori, traumatisme), tulburările de memorie, să depistăm unele encefalopatii datorate inflamației creierului, intoxicațiilor medicamentoase sau survenite în tulburari metabolice și chiar să-l utilizăm în stabilirea morții cerebrale. Este o cu adevărat o investiție în sănătate extrem de utilă!”.

 

Radu Moldovan, președinte CJ Bistrița-Năsăud: ” Ascult mereu medicii și i-am rugat să ceară cele mai performante aparate, iar noi, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu Ministerul Sănătăţii – România, ne-am ocupat să găsim fonduri pentru a le achiziționa. Acest aparat a costat 95.000 lei (19.981 euro), însă privind beneficiile, valoarea lui este inestimabilă”.

 

O altă veste bună adusă de Radu Moldovan face referire la cursuri dedicate asistenților și tehnicienilor EEG: ” Nu închei, fără să vă mai dau încă o VesteBună! S-au făcut deja demersuri pentru a forma și perfecționa personalul medical, prin participarea la cursuri dedicate asistenților și tehnicienilor EEG, pentru creșterea nivelului de pregătire a acestora!  Felicit echipa de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, condusă de Gabriel Lazany, pentru implicare. Dnei doctor Deak Maria Gabriela, care este și directorul medical al spitalului, un adevărat profesionist, îi doresc mult succes, în continuare! Eu, ca de fiecare dată, vă sunt alături!”.

Categoria: EVENIMENT