DUBLU RECORD MONDIAL pentru judeţul Bistriţa-Năsăud! Află cât a costat Ziua Portului Naţional???

DUBLU RECORD MONDIAL pentru judeţul Bistriţa-Năsăud! Află cât a costat Ziua Portului Naţional???

Județul Bistrița-Năsăud a stabilit, duminică, două recorduri mondiale – primul, de cea mai mare mulțime de oameni îmbrăcați în costume populare, adunați în același loc, și al doilea, de cel mai mare dans tradițional românesc, a anunțat, astăzi, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan. El a susţinut o conferinţă de presă secondat de Virginia Linul şi Elena Bărbos. Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, creatoarea Virginia Linul şi şeful Asociaţiei “Produs în Bistriţa-Năsăud”, Elena Bărbos, au susţinut astăzi o conferinţă de presă, prilej pentru a detalia modul cum a fost organizat Ziua Portului Naţional. Potrivit lui Radu Moldovan, ceea ce s-a întâmplat a fost meritul fiecărui om al județului nostru și al tuturor celor care astăzi au deschis lada de zestre și au arătat lumii întregi că noi, aici, știm să ne prețuim țara, valorile, trecutul, prezentul și viitorul.

RADU MOLDOVAN: Am văzut pentru prima dată toată lumea entuziasmată, atât cei îmbrăcaţi în costum popular, cât şi cei de pe margine. Au fost câteva mii de oameni pe margine care au aşteptat convoiul, apoi o parte dintre ei s-au deplasat la stadion şi au stat în tribună. Pentru prima dată, am văzut pe toată lumea zâmbind. Cu această ocazie, am mai stabilit şi un record personal: de azi dimineaţă, de la ora trei până la 10.30, vizualizările pe pagina mea de Facebook au depăşit 250.000 la prezentarea acestui eveniment, lucru care nici nu mi l-am propus şi care nici nu l-aş putea doborî decât făcând vreo minune care ar putea atrage de asemenea foarte mare atenţie

Virginia Linul, unul din organizatorii evenimentului a amintit faptul că ea a gândit acest eveniment încă cu zece ani în urmă. O altă organizaţie implicată în această manifestare a fost Asociaţia PRODUS ÎN BISTRIŢA-NĂSĂUD , reprezentată de Elena Bărbos.

Cât a costat Ziua Portului Naţional?

Potrivit preşedintelui CJ BN, Radu Moldovan, instituţia pe care o conduce a pus la bătaie 60 de mii de lei: E vorba de o sumă ce acoperă costurile legate de prezenţa în Guinness Book prin Centrul Judeţean pentru Cultură. Din ştiinţa mea, dar nu vreau să greşesc pentru că toate lucrurile au fost gestionate de Primăria Năsăud, cred că 75.000 de lei au venit de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Nu ştiu suma de la Ministerul Turismului şi nu ştiu contribuţia de la Primăria Năsăud. Mircea Romocea a fost cel care a gestionat totul”, a explicat Moldovan.

 

Numărătoarea oficială a persoanelor care au participat, duminică, la acțiunile organizate pe stadionul din orașul Năsăud, în vederea intrării în Cartea Recordurilor, a arătat că au fost prezente 9.506 persoane îmbrăcate în costume populare, în condițiile în care numărul minim acceptat ar fi fost de 4.500 persoane.

 

 

Categoria: EVENIMENT