Dublă sărbătoare la Sângeorz Băi: S-a resfințit Biserica ” Sfântul Ierarh Nicolae” şi sfințit ” Monumentului eroilor”, din orașul Sângeorz Băi. Deputatul Daniel Suciu a primit „Crucea Transilvană”

Dublă sărbătoare la Sângeorz Băi: S-a resfințit Biserica ” Sfântul Ierarh Nicolae” şi sfințit  ” Monumentului eroilor”, din orașul Sângeorz Băi. Deputatul Daniel Suciu a primit „Crucea Transilvană”


 

La eveniment au fost prezenţi şi foarte mulţi politicieni, fiind vorba de liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu, preşedintele PNL BN, Ioan Turc, amândoi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Vasile Puica şi Ioan Ţintean, ultimul şi în calitatea sa de preşedinte ALDE, subprefectul Ciprian Ceclan. De asemenea, au mai fost prezenţi, consilierii judeţeni Emil Neia Lăcătuş şi Ovidiu Florean.

Gazda dublei sărbători, primarul Traian Ogâgău s-a îmbrăcat în straie populare. El a spus următoarele despre acest eveniment: „ Astăzi a avut loc un eveniment de o ținută excepțională în orașul nostru. Odată cu resfintirea bisericii orașul nostru are un suflet nou, un suflet curat! Doar prin rugăciune și muncă, cum a spus astăzi în frumoasa predică, IPS Andrei căruia îi mulțumim pentru eforturile depuse și sprijinul arătat comunității noastre, se pot face lucruri mărețe, dar și cu răbdare!
Deasemenea țin să mulțumesc părintelui Șanta și tuturor pentru implicarea de care au dat dovadă! Dumnezeu să binecuvânteze orașul nostru și sănătate tuturor!
Mândru că sunt sîngeorzan!”.

Deputatul Daniel Suciu a primit de la IPS Andrei, „Crucea Transilvană”

Un eveniment important în cadrul acestei sărbători a fost faptul că deputatul PSD, Daniel Suciu a primit de la IPS Andrei cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei de Cluj pe care aceasta o acordă mirenilor – „Crucea Transilvană”.

Daniel Suciu: „ În viață toate-s rânduite…am fost botezat în Bistrița, prima dată m-am dus la biserică în Micești, de mână cu bunicii, iar azi la Sîngeorz-Băi, unde odihnesc ceilalți bunici somnul de veci, am primit cea mai mare bucurie din partea Bisericii. Resfințirea bisericii Sfântul Nicolae, sfințirea monumentului eroilor, toate alături de mii de sîngeorzeni, au făcut din ziua de azi una dintre cele mai frumoase din viața mea. Felicitări tuturor ce s-au ostenit pentru o zi de suflet, cu siguranță ce nu v-a fi uitată de această minunată comunitate, felicitări părinte Dacian Şanta pentru osteneală întru credință și pentru ce am reușit împreună. Dumnezeu să-i binecuvînteze pe sîngeorzeni, Dumnezeu să aibă-n paza sa Sîngeorzul!”

 

Categoria: EVENIMENT