Drumul spre pârtia din Wonderland trece prin Austria? Primarul Creţu spune că a fost în delegaţie la Nurnberg şi că trebuie să ajungă la Graz

Drumul spre pârtia din Wonderland trece prin Austria? Primarul Creţu spune că a fost în delegaţie la Nurnberg şi că trebuie să ajungă la Graz

Cu o precizie de metronom, la fiecare început de an, primarul Bistriţei Ovidiu Teodor Creţu merge să schieze în Austria. O face de ceva ani buni, dar, este pentru prima dată când vedem şi maşina: cea a primăriei Bistriţa, adică a municipalităţii. BN 01 ADP. Gestul, dacă nu e unul de aroganţă sau zgârcenie , atunci e de neînţeles, mai ales că la nivelul lui Creţu, o deplasare în Austria e floare la ureche.

Este posibil însă ca Ovidiu Creţu să aibă de ajuns la vreo întâlnire, la vreo înfrăţire, ceva oficial sau semioficial şi, care să îi permită să folosească maşina de serviciu, cumva să îmbine utilul cu plăcutul. Altfel, explicaţiile sunt puţine şi nu ţin de domeniul vreunei logici politice.

În această după-amiază, primarul Creţu a explicat prin intermediul unui mesaj că a fost într-o delegaţie la Nurnberg, Germania şi că trebuie să ajungă, tot într-o delegaţie, la Graz în Austria.

Ce spune opoziţia?

O astfel de întrebare îşi pune şi consilierul liberal municipal Diana Morar într-o postare pe facebook: „ Dacă zvonurile că ar fi edilul şef se vor dovedi a fi reale, concluzia e că prin alegerea unei vacanţe la ski în altă locație când pârtia Wonderland, creaţia ta se află în plin sezon, confirmi că acest proiect este un Fiasco.
Unde se deplasa maşina Primăriei Bistriţa cu numărul de înmatriculare BN 01 ADP, dotata cu portbagaj pentru echipament de ski, surprinsă pe autostrada spre Innsbruck în Austria? Cine se afla la volan? Asta între timp ce in Bistrita, azi dimineața la ora 8.00, străzile arătau precum cele din fotografie, nefiind curățate nici măcar arterele principale, pe cele secundare fiind deja instalat poleiul, iar pârtia Wonderland, este impracticabilă cu toată strădania tunurilor de format zăpada și cu toată bunăvoința zapezii venite din Cer?”, a conchis Morar.

Categoria: EVENIMENT