Drumul Judeţean 173B: Tărpiu-Cepari-Nimigea de Jos, modernizat pe 8,8 km

Drumul Judeţean 173B: Tărpiu-Cepari-Nimigea de Jos, modernizat pe 8,8 km

La recepţia lucrării care a început început în decembrie 2015 şi a fost astăzi finalizată a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan dar şi reprezentanţii proiectantului şi executantului SC Dimex 2000 Company srl. Valoarea finală a investiţiei recepţionate este de 13,2 milioane de lei.

RADU MOLDOVAN: “ Drumul este modernizat cu resurse integrale din bugetul CJ și nu puține. Încep lucrările la primul tronson din Drumul Transilvaniei, care duce în noua stațiune Colibița, și până în vară vor fi gata cei 5 km. Anul acesta sper să terminăm și tronsoanele de la Negrilești în Dealul Șpanului și de la Târlișua, CJ Maramureș va face cei 3 km de la Suciu de Sus până la limita de județ și vom avea o legătură modernă. O să asigurăm finanțarea integrală și pentru cei 40 km care arată foarte rău din Uriu, prin Căianu Mic, Spermezeu, Târlișua. Și mai sunt și altele”, a precizat Radu Moldovan.

 

În cadrul acestei lucrări au fost realizate următoarele: sistem rutier alcătuit din piatră brută, strat de fundaţie din ballast, plus îmbrăcăminte rutieră asfaltică. Au fost executat 29 de drumuri laterale din care 18 cu acelaşi sistem rutier ca al drumului modernizat iar 11 la nivel de material pietros, dar şi şanţuri, ziduri de sprijin şi podeţe. De asemenea, au fost montate 1390 de metri liniari de parapete metalice, iar pentru siguranţa în traffic pe timp de noapte, stâlpişori de ghidare.

 

 

Categoria: Administratie