„Drumul care uneşte” – Radu Moldovan, voluntar la „Tăşuleasa Social”, alături de Principele Nicolae de România.

„Drumul care uneşte” – Radu Moldovan, voluntar la „Tăşuleasa Social”, alături de Principele Nicolae de România.


”Drumul care unește” – Via Transilvanica s-a lansat azi la Alba Iulia! Este evenimetul care a strâns la în capitala Marii Uniri, lideri politici, şefi de administraţii judeţene, dar şi pe cei care au iniţiat îndrăzneţul proiect, Alin şi Tibi Uşeriu.

Invitat să ia parte la eventul lansării proiectului, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan s-a declarat voluntar Tăşuleasa Social şi, absolut încântat de obiectivul care şi l-a propus proiectul – drumul „Via Transilvanica” în lungime de 1000 de km.

Radu Moldovan: „ M-am bucurat că acest proiect reunește 10 județe din provinciile istorice ale României și pune la masă administrațiile județene care indiferent de culoarea lor politică au achisat la acest proiect măreț! În acest sens, îi mulțumesc pentru primirea și suportul pentru acest proiect, domnului Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba!

Sunt alături de acest proiect prin tot ceea ce pot, atât ca voluntar Tășuleasa, cât și ca Președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud!”.

Via Transilvanica va fi construit pe modelul ”El camino”, cu un traseu de aproape 1.000 km care străbate 10 județe. Începe la Drobeta Turnu Severin, locul în care Regele Carol I a intrat în țară, tranzitează Munții Cernei, Sarmisegetusa Regia și Capitala Marii Uniri. Crește mai apoi alături de sași și secui, curgând prin Călimani și județul Bistrița-Năsăud, până în Bucovina, la Putna, locul în care se odihnește Ștefan cel Mare.

 

Categoria: EVENIMENT