Dreapta unită la viitoarele alegeri locale? Deocamdată se pune la cale „demineralizarea” Pieţei Centrale

Dreapta unită la viitoarele alegeri locale? Deocamdată se pune la cale „demineralizarea” Pieţei Centrale

Liderii dreptei bistriţene se vor întâlni zilele următoare pentru a pune la cale un plan comun în vederea blocării proiectului primarului Ovidiu Creţu şi susţinut de majoritatea PSD-ALDE, proiect care prevede modernizarea Pieţei Centrale.

Pentru că există peste 4000 de semnături ale bistriţenilor care se opun „mineralizării” pieţei din jurul Bisericii Evanghelice, liderul PMP BN, deputatul Ionuţ Simionca a anunţat că în viitorul apropiat va vea loc o întâlnire cu reprezentanţii PNL, USR, PER, Partidul Verde dar şi cu societatea civilă pentru găsirea unei strategii comune.

Ştiţi foarte bine scandalul cu Piaţa Centrală. Eu, când a apărut acest scandal am spus public că mă voi interesa să văd ce trebuie făcut şi paşii pe care trebuie să-i facem. Am făcut o interperlare, pentru că noi vrem să urmăm toate procedurile.   Având această interpelare şi răspunsul primit de la Guvern, am început discuţiile cu partidele de pe eşichierul drept al politicii bistriţene, pentru că noi, dreapta, trebuie să dăm un mesaj de unitate şi de coalizare a forţelor, cel puţin în speţa aceasta, să începem cu această speţă, pentru că altfel nu putem să ne batem cu PSD-ul”, susţine Ionuţ Simionca.

El a reiterat ideea că unirea dreptei poate avea drept rezultat înfrângerea PSD-ulu la nivel local la viitoarele alegeri: „ Cineva trebuia să înceapă aceste discuţii de unificare a dreptei, cel puţin la nivel local. Cu toţii suntem conştienţi că nu ne putem bate cu PSD, dacă suntem divizaţi. Singura şansă de a câştiga o luptă împotriva PSD este de a unifica dreapta, la toate nivelurile, local şi naţional”, a conchis Simionca.

Categoria: Politica