Dragos Tudorache, ședință cu prefecții: Obiectivul este de a avea cele mai puțin contestate alegeri

Dragos Tudorache, ședință cu prefecții: Obiectivul este de a avea cele mai puțin contestate alegeri

Ministrul Dragoș Tudorache le-a transmis, marți, prefecților că obiectivul organizării procesului electoral este acela de a avea cele mai puțin contestate alegeri, informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

„Obiectivul pe care trebuie să ni-l asumăm cu toții este acela de a avea cele mai puțin contestate alegeri, din punct de vedere al organizării și derulării procesului electoral”, a spus Tudorache referindu-se la activitățile ce urmează să fie desfășurate la nivel național.

Potrivit comunicatului, ministrul a prezentat noutățile din proiectul de modificare a Hotărârii Guvernului 636/2016 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, precum și pentru completarea Hotărârii Guvernului 637/2016 privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii, organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, cu privire la securizarea ștampilelor de vot după încheierea votării și supravegherea video a procesului de numărare a voturilor.

Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul MAI și va fi discutat în viitoarea ședință de Guvern.

Tudorache le-a cerut, totodată, prefecților să respecte întocmai termenele din calendarul electoral și să trateze cu imparțialitate și neimplicare politică activitățile pe care le vor desfășura în perioada viitoare.

În ceea ce privește pregătirile pentru sezonul rece, în cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea încheierii din timp a contractelor pentru deszăpezire și asigurarea în cantitățile necesare a stocurilor de materiale antiderapante și combustibil.

Prefecții vor avea în atenție, cu prioritate, stadiul contractării serviciilor de deszăpezire de către Consiliile Județene sau CNADNR, în special pentru zonele unde în anii anteriori au fost probleme din cauza zăpezilor, se mai arată în comunicatul MAI.

La ședință au participat și secretarul de stat pentru relația cu instituțiile prefectului, Irina Alexe, secretarul de stat Ioan Buda și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Categoria: EVENIMENT