Dragnea: PSD-ul este pregătit să formeze un nou Guvern!

Dragnea: PSD-ul este pregătit să formeze un nou Guvern!

PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu. Toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu au demisionat, iar demisiile au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului, urmând ca acestea să fie transmise la Palatul Cotroceni

Presedintele PSD Liviu Dragnea si presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, au făcut o serie de declarații, miercuri seara, dupa ce liderii celor doua formatiuni politice s-au reunit intr-o sedinta a coalitiei de guvernare.

Amintim că ambele formatiuni ale coalitiei de guvernare au retras astazi sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu.

”Am avut sedinta CEX PSD. O sedinta in care am facut evaluarea implementarii programului de guvernare. O analiza anuntata imediat dupa ce a instalat noul guvern, in ianuarie. Sigur ca exista varianta in care sa facem o evaluare superficiala, in care lucrurile care nu merg sa fie ascunse, sau era varianta nu foarte confortabila sa spunem adevarul, indiferent cat ar fi de crud. Nu a avut neaparat ca obiectiv anumite personaje sa fie promovate sau demise. S-a lucrat la un document care sa ne arate unde suntem si, foarte important, sa luam decizia corecta. O parte din membrii Guvernului nu au luat foarte în serios programul de guvernare. Din păcate, primul ministru nu a așteptat un vot care putea să cuprindă un pachet de administrative și niște cheltuieli, nu neapărat demisia primului ministru. Le-am cerut colegilor mei să nu se discute cu patimă pentru că este nevoie să facem o analiză serioasă. CEX a luat act de cateva lucruri: toti membrii PSD din guvern si-au prezentat demisiile inainte de CEX. Si nu vorbim de celebrele demisii in alb pe care nu le-am vazut, ci demisii scrise de ei. O singura exceptie, ministrul Comunicatiilor, care o va trimite prin mail. Al doilea lucru de care am luat act ca premierul e pregatit sa demisioneze si sa faca alt guvern alaturi de ALDE. Continuarea guvernarii in actuala stare, cu Grindeanu sau nu premier, risca ca Romania in 3 luni programul de guvernare sa devina imposibil de pus in practica, a declarat Dragnea.

”Așa cum am comunicat, astăzi Biroul Politic Central al ALDE s-a reunit pentru a discuta pe baza raportului angajamentelor pe care noi ni le-am luat și, din păcate, analiza ne-a dus la niște concluzii pe care noi nu ni le-am dorit, o salbă performanță a actualului Executiv”, a declarat Tăriceanu.

Categoria: EVENIMENT