Dragă UDMR, ocupă-te de problemele reale ale maghiarilor bistriţeni nu de certuri între copii!

Dragă UDMR, ocupă-te de problemele reale ale maghiarilor bistriţeni nu de certuri între copii!

Dragă UDMR, ocupă-te de problemele reale ale maghiarilor bistriţeni nu de certuri între copii!

– scrisoarea deschisă –

Zilele acestea în presa locală şi în presa naţională (mediafax.roagerpres.ro) a apărut un comunicat de presă al UDMR Bistriţa-Năsăud prin care opinia publică era informată de cearta soldată cu injurii şi lovirea cu umbrela a unei fetiţe maghiare de clasa a V-a de către doi băieţi români de clasa a VI-a de la o şcoală bistriţeană.

Mulţumim presei pentru că prin publicarea acestui comunicat de importanţă naţională ne-a arătat cu ce se ocupă UDMR-ul: studierea certurilor dintre copii!

Cum la alegerile locale trecute am fost susţinut de către un număr mare de maghiari mă văd obligat să explic UDMR-ului (partid aflat în Consiliul Local Bistriţa) care sunt problemele reale ale comunităţii maghiare locale:

1. Biserica reformată maghiară din Sărata (localitate componentă a Bistriţei) stă să se prăbuşească, cu pereţi crepaţi şi tencuială care-ţi poate cădea oricând în cap;

2. Maghiarii din Sărata nu au canalizare şi fiecare se descurcă cum poate când e vorba de nevoi fiziologice;

3. Maghiarii din Sărata nu au gaz şi sunt nevoiţi să taie şi ultimele petice de pădure din zonă ca să nu rabde frig;

4. Unii maghiari din Sărata nu au asfalt şi tot mai des au de făcut reparaţii la maşini din cauza gropilor;

5. Maghiarii din Sărata trebuie să-şi ţină morţii în casă, deşi de ani de zile se tot vorbeşte de posibila capelă;

6. Maghiarii din Sărata au un cămin cultural care seamănă mai mult cu adăpost de animale decât cu spaţiu comunitar, etc.

Cu aceste probleme se confruntă şi românii şi rromii din Sărata, însă vi le menţionez cu precădere domniilor voastre, dragi udemerişti, pentru a înţelege ce atribuţii aveţi în calitate de politicieni. Atâta timp, cât educaţia, sancţionarea şi disciplinarea elevilor sunt atributele noastre ale profesorilor şi ale părinţilor, nu ale domniilor voastre, dragi politicieni.

Nicio minte normală din ţara asta nu este de acord cu ce i-au făcut copiii români fetiţei maghiare, însă până la a da comunicate de presă pe cale de partid e cale lungă; sau interesul UDMR-ului este să aprindă spiritele între maghiari şi români?

Prof. Florin I. Bojor 

Categoria: ANALIZE-COMENTARII