DRACULIŞTII AU PETRECUT ÎN CASTELUL DIN PASUL TIHUŢA

DRACULIŞTII AU PETRECUT ÎN CASTELUL DIN PASUL TIHUŢA

Contele Dracula a fost gazdă, luni seara, pentru aproximativ 100 de turiști, dintre care 45 străini, care au venit să petreacă alături de celebrul vampir noaptea de Halloween, la castelul său din Pasul Tihuța. – TINA ŢUCUI, AGERPRES

Americani, alături de suedezi, nemți și cehul Pavel Bucek, cel care a scris o continuare a romanului „Dracula” și lucrează în prezent la încă o carte pe aceeași temă, au ales să vină în județul Bistrița-Năsăud pentru a simți atmosfera de Halloween la Dracula acasă.

Gazdele au avut grijă să redea atmosfera din romanul lui Bram Stoker și i-au întâmpinat pe turiștii cu torțe și un foc de tabără, pe ritmuri de muzică populară, după care i-au servit cu câte un pahar de țuică și cu frigărui — numai bune pentru a face față temperaturii de minus 2 grade Celsius și fulgilor de nea.

Invitații au venit costumați divers — de la vampiri și vampirițe, la vârcolaci, îngeri cu aripi negre, monstrul lui Frankenstein sau călugări.

Managerul hotelului-castel, Anamaria Muscar, le-a promis tuturor participanților la petrecerea de Halloween multe… palpitații.

„Toți oaspeții vor avea palpitații în această seară. Vor începe cu bătăi de inimă la piesa de teatru „Visul lui Dracula”, vor continua la Balul draculiștilor, unde vor avea parte de surprize picante, și cele mai multe palpitații le vor avea în cavoul contelui Dracula”, a spus ea.

Piesa de teatru a acompaniat cina oferită oaspeților, care au avut în meniu „aripi de liliac” și „coaste de drac” la grătar, stropite cu mult vin roșu.

La miezul nopții, petrecăreții au fost invitați la subsolul castelului, în cavoul lui Dracula, pentru a simți îndeaproape prezența contelui.

Hotelul-castel din Pasul Tihuța, ce poartă numele celui mai cunoscut vampir, a fost construit în anii ’80 de către autoritățile din județul Bistrița-Năsăud pe baza indicațiilor din romanul „Dracula” legate de amplasamentul castelului contelui.

Imobilul este realizat în stilul unei case medievale, este situat la o altitudine de peste 1.200 metri și atrage an de an turiști din țară și străinătate, fermecați nu doar de legenda lui Dracula, ci și de peisajul oferit de această trecătoare din Munții Bârgăului.

AGERPRES

Categoria: EVENIMENT