DORIN DOBRA: VĂD CĂ LIVIU DRAGNEA ÎI DĂ DREPTATE PREŞEDINTELUI JOHANNIS

DORIN DOBRA: VĂD CĂ LIVIU DRAGNEA ÎI DĂ DREPTATE PREŞEDINTELUI JOHANNIS

La exact trei luni de la adoptarea Codului fiscal în Parlament, Liviu Dragnea își consultă colegii și ajung împreună la concluzia că ar fi nevoie de un studiu de impact care să evalueze influențele aduse bugetului de noul Cod fiscal. Asta desigur, nu pentru că așa vrea președintele, nu pentru că așa semnalează BNR-ul, nu pentru că așa spun unii analiști economici……. pur și simplu, pentru că așa decide partidul, după trei luni, sub o nouă minte luminată.

Nu mai are importanță faptul că la dezbaterea Codului fiscal în Senatul României, în data de 27 aprilie anul curent, colegi ca Teodor Atanasiu sau Dincă Marinică au exprimat temeri ce par astăzi mai actuale chiar decât la vremea respectivă. Citez aici unul din ei: ”Avem nevoie de un guvern care să aibă credibilitate şi care să vină cu un Cod fiscal pentru propriile motoare economice, nu de un guvern, care pleacă, să propună un Cod fiscal al altuia, care încă n-a venit.”
Tot ce are astăzi importanță este faptul că nici măcar colegii lui Victor Ponta nu mai au încredere oarbă în propunerile sale, și aceasta din câteva motive precise, printre care pe primul loc stă argumentul că Victor Ponta n-a vorbit niciodată în cifre, ci numai în idealuri de regulă populiste, fiindcă acestea îi plac. Ne-am făcut datoria atunci și acum, și o spunem cu toții că trebuie să fim precauți iar măsurile luate trebuie să asigure stabilitatea economică greu obținută!

Cererea lui Liviu Dragnea, de săptămâna trecută, către ministrul Teodorovici îi dă dreptate încă o dată, dacă mai era nevoie, președintelui Iohannis. Pornirea lui Victor Ponta de a fi mai liberal decât liberalii, pe lângă că era nesinceră, poate pune cu adevărat economia și mersul ei în pericol. A cere studii de impact la trei luni după adoptare arată însă cât de ”după ureche” se fac proiecțiile în Guvernul Ponta și câtă dreptate avea președintele Iohannis și cu altă ocazie când îi cerea aceluiași Victor Ponta demisia.

Categoria: DECLARATII POLITICE