DORIN DOBRA: Scrisoare deschisă tinerilor liberali bistriţeni

Am urmărit azi cu mare atenție, ca întreaga săptămână dealtfel, cum se finalizează alegerile tineretului liberal din județ și municipiu.
Am a-i mulțumi lui Florin Moldovan pentru invitație, celor de la municipiu nu, și totodată a-l felicita pe Florin pentru noul mandat, care însă îl și obligă la mai mult, acum fiind și consilier județean. Nu am găsit nicăieri în presă ceva despre programul noii echipe liberale de tineret, iar asta mă întristează. Așa cum nu am găsit alte remarci la adresa tineretului, decât acelea învechite, de genul “ne bazăm pe voi”, în loc să fi trecut la acelea de tipul “vă vom promova”, cu asumări precise! Erau acolo și președintele și secretarul filialei, puteau să o facă!!! Sunt convins că viitoarea gardă de consilieri județeni și locali trebuie primenită, și la județ, și la municipiu..!
Iar dacă veni vorba de municipiu, cred că era mai bine dacă nu transmiteau poze de la alegerile de tineret. Sala aceea mai mult goală, primenită nefericit cu membrii biroului municipal de seniori arăta cumplit de rău!
Dragi tineri, cele două evenimente erau un cadru potrivit în care seniorii v-ar fi putut onora cu proiectele lor, cu angajamentele lor, cu asumarea unor obiective la care să vă cheme. Nu cred că risc prea mult presupunând că la municipiu n-a vorbit nimeni de asumarea, sub semnul demisiilor, a funcției de primar al Bistriței din partea PNL! Căci este ultimul tren, pe cea mai bună oportunitate, prin care municipiul își mai poate explica existența.., altfel, dacă nici după 30 de ani la Bistrița nu vom avea primar, organizația poate pune lacătul pe ușă!
La fel, nu cred că risc presupunând că nici la județ nu a vorbit nimeni de procente, de număr minim de consilieri, de câte anume vor fi ale voastre, tot sub semnul asumărilor!Dacă au făcut-o, cinste lor, grijă mare însă, în politică memoria este scurtă…
Dragii mei, să nu mai acceptați cuvântări de tipul ” vom face tot ce putem” fără asumări, fără programe și proiecte! Iar primii care să se schimbe să fiți voi! Apoi, să îi schimbați și pe ei, mă rog, pe noi! Căci se mulțumesc cu prea puțin!
PS: Nu am avut plăcerea de a vă vedea, pe voi cei de la județ, nefiind în localitate de ceva vreme! Mult succes!!!

Categoria: Politica