DORIN DOBRA: Nu mai chinuiţi şoferii cu taxa de poluare

DORIN DOBRA: Nu mai chinuiţi şoferii cu taxa de poluare

În ședința Plenului Senatului de miercuri, 5 octombrie s-a discutat despre propunerea legislativă pentru instituirea taxei de poluare ( L394/2016). Ocazie cu care senatorul Dorin Dobra, a avut încă o intervenție pe această temă.

”Stimați colegi, vestea e bună că lucraţi şi sincer ne bucurăm că faceţi asta, pentru că e unul din exemplele pentru care noi, cei din Parlamentul României, decontăm cumplit între cetăţeni tot deranjul pe care acest tip de taxă, timbru, impozit, ce a fost de-a lungul timpului, și mă uit la domnul Vosganian, cred că deja sunt ani buni – 10 – 15 ani, de când sunt chinuiți cetăţenii români cu acest tip de taxă.

Îmi aduc aminte că a fost primul exemplu, singura dată când ministrul Vosganian, la vremea aceea ministru de finanţe, s-a încurcat odată în calcule, când a impus, împreună cu domnul Tăriceanu taxa auto.

Acum, vreau doar să vă spun că, în actuala formă, şi în oricare dintre formele în care am reuşit în Guvernele României să o adoptăm, am provocat o distorsiune cumplită pe piaţă, care, astăzi, duce, de exemplu, doar la două aberaţii:

  1. Se încurajează conform taxei de acum, importul de second-hand, vechi;
  2. Se înmatriculează în Bulgaria într-o veselie maşini, tocmai din cauza acestui tip de taxe.

Nu vă invidiez. Ştiu sigur, deja pierdeţi procese pe această temă. Chiar dacă nu vă e comod, vă solicit, să faceţi tot ce puteţi, ca oamenii să se simtă cu adevărat reprezentaţi de noi, de dumneavoastră, de toţi cei care putem lua decizii.”

Senator Dorin Dobra

 

Categoria: EVENIMENT