Domnului primar, cu ”dragoste”… Ioan Turc: Vestea cu adevărat senzațională va fi plecarea dvs. și a PSD din fruntea primăriei anul viitor!

Domnului primar, cu ”dragoste”… Ioan Turc: Vestea cu adevărat senzațională va fi plecarea dvs. și a PSD din fruntea primăriei anul viitor!

Războiul dintre primarul Ovidiu Crețu și liderul liberal Ioan Turc continuă în ritm alert, asta, după ce, edilul Bistriței i-a răspuns lui Turc, calificându-i ieșirile din presă pe tema Colegiului Național Liviu Rebreanu drept mincinoase.

Ioan Turc: ” Domnul primar Ovidiu Crețu mă acuză că sunt în căutare de senzațional, spune că la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” treaba e bună și că nu se întâmplă nimic acolo din motive independente de dânsul. Contestă ce am spus, adică faptul că s-au pierdut bani din cauza unor aspecte de natură birocratică. Îl citez pe domnul primar: ”Din păcate, nu am o veste bună, există o scrisoare de la Ministerul Dezvoltării care ne cere să urgentăm depunerea documentelor pentru că vor sista, se va opri finanțarea, se vor cheltui banii, așa cum și noi ne așteptam”, și așa mai departe. Păi, domnule primar Crețu, dacă nu s-a mai întâmplat nimic la CNLR, am dedus că n-ați trimis documentele, este simplu.

Vă întreb, de asemenea, ce v-a oprit să negociați cu proprietarul, cu Biserica Evanghelică, cu Forumul German un pachet care să-i convingă pe proprietari să transmită în proprietatea primăriei clădirea? Dacă nu ați reușit pentru că aveți limite în ceea ce privește capacitatea de negociere, de ce nu ați cumpărat clădirea? Nu pe un leu, așa cum spuneați. Au fost mai importante tunurile pe care le-ați dat cu pârtia?

Tot din informațiile făcute publice, Primăria Bistrița a pierdut peste 16,4 milioane lei din fonduri europene pentru Campusul CNLR, deoarece nu a reușit să finalizeze proiectul până la 31.12.2015. La momentul respectiv, domnul primar spunea că documentația era veche de 9 ani și că în 2014, când s-a încercat revizuirea proiectului, nu a avut succes. Da, dar domnul Crețu e primar din 2008, ce l-a împiedicat până în 2014 să stea cu ochii pe condițiile prevăzute pentru a putea accesa fonduri europene?

Nu eu alerg după senzațional, domnule Crețu, după senzațional ați alergat dvs. atunci când i-ați mințit fără pic de jenă pe bistrițeni în 2008 că o să le amenajați o zonă minunată, Wonderland, și le-ați dat un rât cu noroi pe 10 milioane de euro. I-ați mințit și 4 ani mai târziu, și încă o dată peste alți 4 ani. Îi mințiți pe bistrițeni de aproape 12 ani fără să clipiți. Vestea cu adevărat senzațională va fi plecarea dvs. și a PSD din fruntea primăriei anul viitor!

 

Categoria: Politica