DOINA PANĂ: Vor exista 333 de abateri pe care nici ANAF dar nici ITM nu le vor mai sancţiona

DOINA PANĂ: Vor exista 333 de abateri  pe care nici ANAF dar nici ITM nu le vor mai sancţiona

Vicepreşedintele PSD, Doina Pană a anunţat astăzi că scopul Guvernului Grindeanu este respectarea legii, adică a înţelegerii corecte a acesteia. Din aceste motive, şi, nu numai, guvernarea PSD este mult mai interesată de legea prevenţiei, decât de-a urmări abaterile şi de-ale sancţiona.

„În România, se ajunsese la o situaţia revoltătoare. Absolut toate instituţiile erau doar de control, niciuna nu era care să facă prevenţie. Ori, scopul nostru este nu să prindem oameni care au greşit neştiind cum să aplice o legislaţie, mai ales că este foarte stufoasă, ci să se respecte cât mai mult legea. Această lege a prevenţiei asta face. Vreau să vă spun că sunt trei puncte importante, cuprinde o listă cu 333 de abateri care nu se vor mai sancţiona din prima, nici de către ANAF, nici de către ITM”, a explicat deputatul Doina Pană.
DOINA PANĂ a mai precizat  că firmele vor avea un termen de 90 de zile în care îşi vor putea soluţiona abaterile constatate de către instituţiile de control, prevăzute într-un plan de remediere.
„Oamenii de afaceri bistriţeni pot să intervină – toată lumea poate să intervină, proiectul fiind pe site în dezbatere – cu propuneri. Le comunic că pot face propuneri până în data de 1 mai, pe adresa de email dezbateri.publice@imm.gov.ro”, a adăugat deputatul Pană.
Conform proiectului de lege, prevenţia se va aplica acelor fapte care nu se referă la activităţi unde intenţia de a încălca legea este evidentă şi care nu prezintă un grad de pericol ridicat. Contravenientul beneficiază de prevenţie o singură dată pentru oricare dintre convenţii în termen de 3 ani de la data aplicării sancţiunii avertismentului.

Categoria: Politica