Doina Pană îi răspunde lui Ionuţ Simionca: PSD n-a făcut blat cu NIMENI!

Doina Pană îi răspunde lui Ionuţ Simionca: PSD n-a făcut blat cu NIMENI!

Se inflamează spiritele între parlamentarii bistriţeni. După ce deputatul Daniel Suciu a criticat-o pe Cristina Iurişniţi, deputat USR că ar cheltui sume uriaşe de bani pentru deplasări externe, de data aceasta, Doina Pană i-o serveşte lui Ionuţ Simionca, asta ca de la vice la vice, după ce Simionca a scris pe pagina sa de socializare că „Blatul PSD-UDMR face victime în administrația publică din România”.

Ce spune Doina Pană?

„ Stimate d-le deputat Ionuț Simionca, pentru o corectă informare a cetățenilor, cu tot respectul pe care vi-l port, vă atenționez că faceți afirmații false!
PSD n-a făcut blat cu NIMENI! Articolul de lege la care vă referiți există de mult timp în legislația din România, doar a fost preluat în Codul administrativ. Nu vă bănuiesc de rea credință, legislația este stufoasă și dvs ați lipsit mult din țară, vă reproșez doar că, înainte de a face afirmații care sunt nu doar calomnioase ci si inflamează gratuit opinia publică, trebuia să verificați!!!”.

Ce a spus Ionuţ Simionca?

„Pentru a-și asigura majoritatea parlamentară, PSD a cedat nepermis de mult cerințelor UDMR, transformând Codul administrativ într-un act antiromânesc, care transformă limba maghiară în cea de-a doua limbă oficială a României. Mai precis, în localitățile în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20%, toate instituțiile publice au obligația să folosească, în raporturile cu aceștia, folosirea limbii minorităţii naţionale respective. Deci toate aceste instituții vor fi controlate de minorități. Am votat împotriva acestei legi și consider că este nepermis ca actuala putere să promoveze, în Anul Centenar, acte care lezează suveranitatea României”.

Despre ce este vorba?

Obiectul scandalului dintre cei doi parlamentari îl reprezintă amendamentele care au fost aduse Codului Administrativ. Despre asta, citeşte aici:

Noul Cod Administrativ între Putere şi Opoziţie! Află cum se modifică legea de bază a administraţiei publice locale

 

 

 

 

 

Categoria: Politica