Doina Pană: E ciudat cum a făcut-o, dar apreciez faptul că primarul Bistriţei a fost dintre cei care s-a agitat, în sensul ca Bistriţa să primească cât mai mulţi bani

Doina Pană: E ciudat cum a făcut-o, dar apreciez faptul că primarul Bistriţei a fost dintre cei care s-a agitat, în sensul ca Bistriţa să primească cât mai mulţi bani

Vicepreşedintele PSD, deputatul Doina Pană, a comentat puţin faptul că primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu a fost plecat la Bucureşti  şi a criticat, alături de ceilalalţi primari de municipii, construirea şi filozofia bugetară pentru 2019. La Bucureşti, edilul Bistriţei, fost preşedinte PSD Bistriţa, senator, acum membru simplu al partidului de guvernământ, a explicat că date fiind condiţiile şi forma bugetului pe 2019, ar trebui să demisioneze din partid.

În acest context, Doina Pană, vicepreşedinte al PSD, a vorbit într-o emisiune politică la Sângeorz TV că i s-a părut cel puţin ciudat ca un primar PSD, membru cu vechi state, lider, să comenteze negativ, dar că, aşa e în democraţie. Mai mult, Pană a spus că este de apreciat modul cum primarul municipiului Bistriţa îşi apără oraşul şi bugetul.

Doina Pană: „ Dacă au fost voci care au fost nemulţumite, nu s-au referit la banii care să meargă spre proiecte, bani care merg prin aceste categorii mari. Dacă se face o şcoală sau o grădiniţă, evident că acea comunitate beneficiază. Ei s-au gândit la banii de funcţionare. Apreciez faptul că primarul Bistriţei a fost dintre cei care s-a agitat, în sensul ca Bistriţa să primească cât mai mulţi bani. Îmi pasă foarte tare de ce se întâmplă în România, dar îmi pasă foarte tare de ce se întâmplă în judeţul şi în municipiul meu. Bugetul nu-l face cineva din pix, adică nu hotărăşte cineva de câţi bani are nevoie Clujul, Bistriţa sau Bucureştiul, ci există la Ministerul Finanţelor execuţiile bugetare”, a menţionat deputatul Doina Pană.

Deputatul Pană a explicat că, dacă înainte, prin bugetele locale, se alocau 750 lei/locuitor, acum s-a ajuns la 1200 lei/locuitor, în timp ce la nivelul consiliilor judeţene alocările sunt de 450 lei/locuitor, iar cheltuielile cu personalul neclerical vor fi preluate la nivel central.

Nu poate fi nimeni care să spună că este nemulţumit. Nu acesta este bugetul care se bate în cuie. Luni vom avea în Parlament bugetul, vor începe dezbaterile pe comisii, vor fi foarte multe amendamente, unele vor trece, altele nu. Forma finală a bugetului o vom avea la sfârşitul săptămânii viitoare. E un buget care şi-a schimbat filozofia în bine, să scoatem din noroaie ultimele localităţi din România, să dezvoltăm zonele mai sărace şi în acelaşi timp să fie un buget de dezvoltare, prin infrastructură, educaţie, sănătate şi dezvoltarea locală”, a conchis Doina Pană.

 

Categoria: Politica