DOINA PANĂ, deputat oficial. Urmează validarea lui Daniel Suciu şi Robert Sighiartău

DOINA PANĂ, deputat oficial. Urmează validarea lui Daniel Suciu şi Robert Sighiartău

Biroul Electoral Central a validat peste 68% din voturile exprimate la alegerile parlamentare, până la această oră. PSD rămâne câștigător cu peste 45% din mandatele Sentatului și Camerei Deputataților. Doina Pana de la PSD a fost validata deja de Biroul Electoral Central.

PSD Bistriţa-Năsăud a strâns 42301 voturi la Camera Deputaţilor, ceea ce înseamnă că în Parlament  vor merge sigur  Doina Pană şi Daniel Suciu. De la PNL Bistriţa-Năsăud este mai mult ca sigur că Robert Sighiartău, preşedintele interimar al filialei va fi deputat. Celelalte două fotolii de deputaţi vor fi atribuite după ce voturile sunt restribuite. Şanse au să le ocupe Ioan Ţintean de la ALDE, Alexandru Pugna -PSD şi Cristina Iurişniţi -USR. La Senat, PSD a strâns 42.354 de voturi, însă insuficiente pentru ca Ioan Deneş să se declare deja senator. Numărul mare de voturi cu care intră în coşul naţional îi dă însă cele mai mari şanse să ocupe din nou acest fotoliu. Al doilea este Ioan Turc de la PNL care a strâns 23.047 de voturi.

Potrivit proiecțiilor, mandatele partidelor arată la Senat așa: PSD 48 de mandate
PNL 10 mandate, USR 3 mandate, UDMR 3 mandate, ALDE 1 mandat şi PMP 1 mandat. De asemenea,  la Camera Deputaților, proiecțiile dau numărul mandatelor după cum urmează: PSD 132 de mandate, PNL 45 de mandate
USR 14 mandate, UDMR 16 mandate, ALDE 3 mandate şi PMP 3 mandate
Doina Pana de la PSD a fost validata deja de Biroul Electoral Central.

 

PSD a câştigat, în prima etapă de distribuire, de două ori mai multe mandate de parlamentar decât toate celelalte partide la un loc, 180, potrivit datelor parţiale, pe locul doi aflându-se PNL, cu 55 de mandate, urmat de UDMR (19 mandate), USR (17 mandate), PMP şi ALDE (4 mandate). Alte 185 de mandate urmează să fie acordate în a doua etapă de distribuire, la scară naţională.

Categoria: EVENIMENT