vineri, aprilie 3, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Doina Pană: 95% din prevederile legii contravenţiilor silvice au întrunit consensul

  Must Read

  Decesul numărul 4 în BN: Este sau nu este? Vezi ce s-a întâmplat la Teaca

  Un deces 4 este nu este anunțat oficial dar confirmat din mai multe surse. E vorba de...

  Doina Pană: Deputaţii PNL s-au opus unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor

  Deputaţii PNL s-au opus vineri unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor, a afirmat...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Deputatul Doina Pană a anunţat că în aproximativ 3 săptămâni va fi supusă plenului Camerei Deputaţilor legea privind contravenţiile silvice, asta după luni de dezbateri şi un blocaj în domeniul silvic.

     „Ordonanţa 51 privind contravenţiile silvice a parcurs toate etapele de dezbatere foarte, foarte largă în Parlament. S-au redus la tăcere toate vocile care spuneau că PSD vrea să pice Ordonanţa, încât să dea drumul la tăieri ilegale.  Ordonanţa va pica, dar va trece legea care în paralel, adică mai demult, din 2014, a existat în Parlament. Toate amenzile, aşa uriaşe cum sunt, legate de tot ce înseamnă tăieri ilegale şi transport de lemn ilegal există în acest proiect de lege, deci Guvernul în septembrie când a dat ordonanţa, a dat copy-paste la aceste valori, dar au venit în plus cu nişte amenzi uriaşe administrative, care au blocat sistemul. Ca dovadă că au blocat sistemul, şi acum la încasările la buget, unul din cele două sectoare unde au fost sume mai mici au fost cel de prelucrare a lemnului”, a declarat deputatul Pană, în cadrul unei conferinţe de presă.

  Potrivit acesteia, deşi au existat patru luni de dezbateri publice, cea mai prolifică a fost cea condusă de secreatrul de stat bistriţean Istrate Şteţco. „Cea mai prolifică dintre toate, şi vreau să insist asupra acestui lucru, s-a întâmplat la Ministerul Pădurilor de când dl. Istrate Şteţco este secretar de stat. El a coordonat şi s-a ajuns la performanţa ca în comisie 95% din prevederi să fie în consens, rămânând ca tot la minister să se mai adune o dată pentru cele 5%. Este un motiv să-l felicit pe dl. secretar de stat Istrate Şteţco. Subliniez de fapt că a existat o dezinformare uriaşă cum că picăm ordonanţa şi nu punem altceva în loc”, a declarat fostul ministru al Pădurilor.

  GABRIELA CIORNEI

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Decesul numărul 4 în BN: Este sau nu este? Vezi ce s-a întâmplat la Teaca

  Un deces 4 este nu este anunțat oficial dar confirmat din mai multe surse. E vorba de un bărbat de 59 de ani...

  Doina Pană: Deputaţii PNL s-au opus unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor

  Deputaţii PNL s-au opus vineri unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor, a afirmat deputata PSD Doina Pană.

  Ionuț Simionca, PMP: Astăzi am întins o plasă de siguranță pentru cei afectați economic de pandemia COVID-19

  Măsurile de protejare economică a populației și a firmelor pe care le-am susținut constant de la declanșarea crizei COVID-19 pot fi puse...

  Încă 4 decese. Bilanţul total al deceselor cauzate de COVID-19 ajunge în România la 122.

  Grupul de Comunicare Strategică anunţă că încă patru pacienţi cu COVID-19 au murit. Bilanţul total al deceselor cauzate de COVID-19 ajunge în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -