DN 17 D blocat în această seară de un zăpor de gheaţă

DN 17 D blocat în această seară de un zăpor de gheaţă

Un zăpor de gheaţă de peste 300 de metri s-a format în această seară pe râul Sălăuţa, în satul Fiad, fiind inundată partea carosabilă a drumului național DN 17D. S-a intervenit cu forțe și mijloace specifice de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență a comunei Telciu, Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență a comunei Telciu și Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud. Intervenția a avut ca rezultat lărgirea albiei râului în proporție de 80%, apa s-a retras în matcă, în jurul orei 17.50 circulația pe drumul național fiind reluată.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Telciu monitorizează situația pe tot parcursul nopții. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud sa deplasat la fața locului și a evaluat situația, și în funcție de evoluția acesteia, în cursul zilei de mâine 15 decembrie, la o oră anunțată în prealabil, va acționa pentru distrugerea zăporului și alte masuri specifice pentru sprijinirea populației.

Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa- Năsăud monitorizează situația operativă din teren pe toate cursurile de apă din județ şi este pregătit să aloce resursele necesare în caz de nevoie.

foto: mesagerul.ro

 

Categoria: EVENIMENT