DN 15 A s-a rupt în mai multe locuri

DN 15 A s-a rupt în mai multe locuri

Drumul Național 15 A, care face legătura între Bistrița și Reghin s-a rupt în mai multe locuri! Prima bandă s-a prăbușit în râpă, iar drumarii se chinuie să remedieze situația. Pe un sector au apărut grave probleme la nivelul fundației drumului, care au provocat daune însemnate. Practic, o bandă de mers a dispărut iar traficul se desfășoară pe o singură bandă!

DN 15A leagă Bistriţa de Târgu – Mureş, iar valoarea  totală a proiectului se ridică la 36 de MILIOANE de euro (162.956.675lei), cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Modernizarea a presupus refacerea covorului asfaltic pe 46,6 kilometri, reabilitarea podurilor, lăţirea părţii carosabile, amenajarea şanţurilor, precum şi a intrărilor în curţi. Conform proiectului s-au reabilitat 71,4 km, din care 46 pe raza judeţului nostru. Lucrările trebuiau finalizate până în 2013, dar au fost întrerupte de mai multe ori.

Constructorul acuză proprietarul terenului din vecinătate acelui sector,  care ar fi realizat anumite lucrări ce au afectat structura de rezistență, motiv pentru care o bandă s-a prăbușit.

sursa: ziar de bistrita

foto: ziar de bistrita

Categoria: Anchete