DJ 172D sau drumul „Blajului”, recepţionat. Dimex, din nou la înălţime

DJ 172D sau drumul „Blajului”, recepţionat. Dimex, din nou la înălţime

Consiliul Judeţean a recepţionat lucrările de modernizare a DJ 172D Mureşenii Bârgăului (DN 17) – lacul Colibiţa, asta chiar dacă drumul a fost inaugurat de ceva vreme, turiştii şi riveranii circulând pe acest tronson. La eveniment, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi de preşedintele Comisiei de recepţie, vicepreşedintele Ioan Ţintean, au fost invitaţi primarii Vasile Laba (Bistriţa Bârgăului), Doru Crişan (Prundu Bârgăului), Vasile Şut (Tiha Bârgăului), reprezentanţi ai firmei proiectante, specialişti din Consiliul Judeţean şi, nu în ultimul rând, antreprenorul, în fapt administratorul şi ingineri din cadrul Dimex 2000 Company SRL.

Este un drum apreciat de toţi locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud şi nu numai. Accesul în Colibiţa a fost modernizat, DJ 172D, lotul 1, tronsonul 1, mai exact Drumul Blajului, aproximativ 5,1 km. Finanţarea a fost asigurată de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi cofinanţat din bugetul Consiliului Judeţean. Valoarea investiţiei a fost de 18.2 milioane lei, aproximativ 4 milioane euro. Este o lucrare făcută, cred eu, foarte bine, într-un termen record de patru luni şi jumătate, chiar dacă contractul mai are o perioadă de derulare de un an şi jumătate, până la finalul anului 2018. Mă bucur foarte mult că pentru o parte din vară oamenii au prins drumul modernizat. Cred că este cel mai spectaculos drum din judeţul Bistriţa-Năsăud, în momentul de faţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

În cuvântul său, preşedintele Moldovan a mulţumit companiei Dimex pentru lucrările de foarte bună calitate, de un standard ridicat.

În context, vicepreşedintele Ioan Ţintean a menţionat că au fost făcute toate verificările, cu sprijinul membrilor Comisiei de recepţie. „Accentuez şi eu că este o lucrare de bună calitate, motiv pentru care îmi permit să felicit întreaga echipă, atât din Consiliul Judeţean care a avut implicaţii în pregătirea documentelor, obţinerea finanţărilor şi colegii din Direcţia Tehnică, care s-au implicat şi sufleteşte. Din punctul meu de vedere este o lucrare care răspunde celor două criterii importante pe care le aşteaptă locuitorii judeţului: criteriul economic şi cel turistic, pe care l-am urmărit dintotdeauna, ca turismul să fie sprijinit printr-o infrastructură adecvată”, a punctat Ioan Ţintean, în calitate de preşedinte al Comisiei de recepţie. În opinia sa, lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună la Colibiţa, asta dacă proiectele de infrastructură rutieră se vor completa şi cu amenajarea pârtiei de schi de pe Bistriciorul, idee care prinde deja contur.

Nu în ultimul rând, ing. Dorin Popescu, directorul executiv al Direcţiei Tehnice, a anunţat că în zonă vor fi amplasate camere de luat vederi pentru descurajarea celor care se gândesc să sustragă anumite elemente de semnalizare de pe acest drum.

Categoria: EVENIMENT