Divizia de colectare a SC Vitalia Servicii pentru Mediu Bistriţa a rămas fără licenţă încă din 2 mai 2016

Divizia de colectare a SC Vitalia Servicii pentru Mediu Bistriţa a rămas fără licenţă încă din 2 mai 2016

Divizia de colectare a SC Vitalia Servicii pentru Mediu Bistriţa a rămas fără licenţă încă din 2 mai 2016. Trebuie găsită o soluţie rapidă dar care să nu distrugă ceea ce a facut Vitalia în judeţul Bistriţa-Năsăud. Declaraţia aparţine lui Ştefan Sîngeorzan, unul din primii angajaţi bistriţeni ai firmei de salubritate.

Judeţul are  nevoie de o firmă de salubritate profesionistă, iar asta trebuie să se întâmple foarte repede. A fost o experienţă din care trebuie să tragem toate învăţămintele corecte, pentru că Vitalia oricum lasă un judeţ mai curat decât era în urma cu doi ani. Sunt doar câteva din declaraţiile făcute astăzi de liderul ALDE din Feldru, Ştefan Sîngeorzan, unul din primii angajaţi ai SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA.

De ce a rămas SC Vitalia Servicii pentru Mediu fără licenţa de colectare a deşeurilor menajere, explică tot Ştefan Sîngeorzan: “Vitalia nu a venit aici să plece, nu a venit să dea țepe, dar este în situația în care se numără în zile, nu în luni, momentul în care Vitalia își va întrerupe activitatea în județul Bistrița-Năsăud și nu neapărat din dorința ei. ANRSC veghează ca toți cei care fac servicii să nu ajungă în situația să nu le mai poată asigura. Licențele se dau anual, Vitalia nu a mai avut licență de funcționare încă din 2 mai. După 90 de zile își încetează activitatea, nemaiavând licență

 

El a mai precizat că  ”Vitalia lasă un județ mai curat decât l-a găsit acum doi ani”: ”S-a făcut salubritate unde nu s-a făcut niciodată în Bistrița-Năsăud. Vitalia lasă în conturile județului 1,5 milioane de euro însemnând reedevența plătită cu penalități, cu greutăți, chiar dacă are o pagubă de 12,5 milioane de lei. Ca să nu intrăm în detalii de genul: de ce nu au plătit cetățenii, de ce agenții economici nu plătesc și duc lângă maluri, de ce din 14.000 de agenți economici înregistrați doar 3.800 au contract și sub 3.000 plătesc”.
Vitalia nu renunță însă și la administrarea depozitului ecologic de la Tărpiu. Dacă va fi reziliat contractul, compania va fi nevoită să asigure serviciile de colectare încă 90 de zile. În acest timp, ADI Deșeuri va trebui să găsească un alt operator care să preia acest serviciu. Vitalia a semnat contractul în anul 2014, acesta având o durată  de 8 ani. Valoarea contractului trece de 49 de milioane de euro.

 

 

Categoria: Politica Locala