Dinamo Uriu, echipa care câștigă în labirintul Minotaurului

Dinamo Uriu, echipa care câștigă în labirintul Minotaurului

Fotbalul județean din Bistrița-Năsăud ar fi fost, cu siguranță, mai sărac fără fotbalul de pe valea Ilișua, și cu siguranță mult mai trist fără Victoria Uriu. Despre Victoria Uriu a început să se vorbească la modul cel mai serios, mai cu respect, după ce regretatul Samoilă Barta a început să se ocupe de această echipă. Acest lucru se întâmplă cu puțin timp înainte de Revoluția din Decembrie 1989, cel cunoscut de toată lumea drept Șomu, a reușit să facă din Victoria Uriu o echipă importantă a ligii cu numărul 4. Pe parcursul anilor, cel cunoscut de toată lumea fotbalului drept Şomu, a câştigat cu Victoria Uriu diferite trofee, echipa jucând şi în compania unor echipe titrate precum Gloria Bistriţa şi FC Maramureş Baia Mare în Cupa României.

Din nefericire, în urmă cu șapte ani, mai precis în septembrie 2010, Samoilă Barta, cădea faultat în careu de o boală necruțătoare.

A fost momentul când a început decăderea Victoriei Uriu și, care va culmina în septembrie 2016, adică la șase ani de la moartea lui Șomu, cu desființarea echipei de către primăria Uriu, motivul invocat fiind cel al lipsei banilor. De altfel, primarul Petru Șerban a tot ”promis” că va face acest lucru, nemulțumit fiind de evoluția echipei, de faptul că nu exista ”nimeni” care să ocupe golul lăsat de Șomu.

Și, totuși: de ce a dispărut Victoria Uriu?

În luna iunie 2016, primarul Petru Șerban, era reales pe lista PSD de 60,48%, adică 1050 de voturi  primite de la  cetățenii din Uriu care s-au prezentat de la vot. În ordinea de pe tricouri, contracandidații lui Șerban, primeau următoarele procente:  Marius Câțcăuan (PNL) – 18,66% (324), Kertesz Ștefan (UDMR) – 7,89% (137), Adrian Tarniță (ALDE) – 7,54% (131), Ioan Bolbos (PMP) – 3,11 (54), Marcela Șerban (UNPR) – 2,30% (40). Consiliul Local: PSD – 8, PNL – 3, UDMR – 1, ALDE – 1.

În septembrie 2016, Victoria Uriu era retrasă din campionatul ligii a IV-a. Alții nu au vrut să țină cont de decizia luată de Petru Șerban după 70 de ani de fotbal în Uriu. Politic vorbind, candidatul ALDE la fotoliul de primar al comunei Uriu, Adrian Tarniță, acum Adrian Groșan, este cel care, alături de mai mulți prieteni, va găsi o soluție și un nume la echipă: Dinamo Uriu. De ce Dinamo, păi, dacă omul e dinamovist, știți cum e: cine-i câine, câine moare…

Cum banii nu sunt niciodată de ajuns, Tarniță a apelat la Petru Șerban pentru a înscrie  Dinamo Uriu în liga a V-a. Nu l-a primit, primarul Petru Șerban invocând probleme financiare, uitând, cumva de cele politice.

100 de lei / meci

După un scandal monstru în jurul terenului,  părțile au căzut la pace, Dinamo Uriu jucând contra a 100 de lei de meci, bani care se achită la casieria primăriei Uriu. Altfel, păi altfel nu joacă că nu are unde!

Dinamo Uriu: 10 din 10

În aceste condiții, fără sprijinul primăriei și cu toate piedicile de rigoare, DINAMO URIU, este de neînvins, pentru că, la ora actuală, după 10 etape jucate în seria a II-a a Ligii a V-a, echipa lui Adrian Groșan se poate lăuda cu 10 victorii și numărul maxim de puncte, 30, și +15 la adevăr, 28 de goluri marcate, opt primite.

Următoarea partidă se va juca sâmbătă, 15 aprilie, la Uriu contra Săgeții Dumbrăvița, de la ora 12:00.

” O victorie sigură, o victorie care ne duce direct în liga a IV-a, iar, toată această performanță vine pe fondul unor eforturi financiare particulare, fără niciun leu de la primăria Uriu”, a conchis Adrian Groșan.

 

 

 

Categoria: Sport