Din Africa, cu dragoste …

Din Africa, cu dragoste …


Primarul de pe Valea Ţibleşului face parte dintr-o delegaţie a localităţii Zemst din Belgia, cu care Spermezeu s-a înfrăţit în urmă cu mai mulţi ani. Belgienii au investit în infrastructura din Africa şi merg la recepţia unor lucrări.
„O saptamina voi fi cu prietenii belgieni in Senegal ( Africa) sunt convins ca va fi o experienta unica ” spune Sorin Hognogi, însoţind mesajul cu o fotografie de pe aeropeorul din Bruxelles.
Sorin Hognogi îşi propune pentru anul o vizită umanitară în India.

Obiective turistice naturale din Senegal

Senegal este principala destinatie din Africa de vest. Plajele lungi cu nisip de culoare alba, scena muzicala bogata, patrimoniul colonial, viata salbatica si locuitorii primitori fac din Sebegal un loc perfect pentru cei care vor sa exploreze cultura africana sau sa descopere adevarata Africa. Muzica senegaleza, in special „Mbalax”, a devenit cunoscuta pe plan international prin artisti precum Youssou N dour si Baba Maal. Aceasta muzica o puteti auzi pe strazile oraselor, rasunand din boxe vechi.
Se spune ca numele tarii vine de la cuvantul in limba Wolof ce desemneaza canoele folosite de pescari. Astazi, pictate in culori vii, aceste canoe sunt inima sportului national – intrecerile de canoe – ce se practica in diverse puncte pe coasta. Aceleasi canoe sunt folosite si de pescarii care duc mai departe traditiile stravechi si asigura traiul de zi cu zi. Pestele este principala sursa de proteine a senegalezilor care sunt cei mai mari consumatori de peste din lume, intrecuti poate doar de japonezi.
Soarele straluceste aproapein fiecare zi in Senegal, incalzind plajele frumoase, estuarele, mlastinile de mangrove, savana si zonele semi-aride din nord. Regiunea Casamance este o fasie de teren ce traverseaza tara de la est la vest si se lauda cu unele dintre cele mai frumoase plaje din vestul Africii, paduri bogate, palmieri de cocos, copaci ce par a avea ramurile in flacari si flori bougain

Obiective turistice, istorice, monumente, muzee din Senegal

• Vizitati principalul muzeu din Dakar, Institut Fondamental dAfrique Noire (IFAN), ce va prezinta colectii de masti, statui si instrumente muzicale din Africa de vest, precum si Palatul Prezidential, inconjurat de gradini luxuriante. Priviti Marea Moschee, remarcabila datorita minaretului iluminat noaptea.

Categoria: EVENIMENT