DILEME LIBERALE ÎN 2016: CU SAU FĂRĂ CIOLOȘ???

DILEME LIBERALE ÎN 2016: CU SAU FĂRĂ CIOLOȘ???

PNL intră în noul an cu semne majore de întrebare legate de viitorul partidului dar și de soarta individuală a liderilor liberali, mai multe voci fiind îngrijorate de o ‘posibilă capcană’ în care s-ar putea trezi la finalul anului, după alegerile locale și parlamentare.

Surse din partid spun că în acest moment PNL depinde de performanța Guvernului Cioloș, fiind ‘obligat’ să-l susțină și să-l apere. Nemulțumirile unor liberali pornesc de la faptul că nu se discută deschis în partid despre unele pericole care pândesc PNL.

O variantă vehiculată în PNL este ca dacă Guvernul Cioloș va performa, există posibilitatea ca unii miniștri, inclusiv premierul Dacian Cioloș, să fie băgați pe gât PNL-ului și tehnocrații să ajungă să conducă partidul, in timp ce liberalii care au tras greul în două runde de alegeri să fie vioara a doua in partid, spun surse din PNL.

Al doilea scenariu care provoaca ingrijorare in partid este cel in care Guvernul va eșua și costurile electorale vor fi transferate pe PNL, liberalii urmând să plătească pentru decizii luate de Klaus Iohannis și pentru greșelile altora, ne-au explicat surse liberale.

Categoria: ANALIZE-COMENTARII