Diana Morar: „Tovarăși” din PSD, opriți dezmățul din bani publici că vin zile negre pentru bugetul pe 2019! Primăria Bistrița se vede obligată să suporte 500.000 de euro în plus, la proiectul Linia Verde!

Diana  Morar: „Tovarăși” din PSD, opriți dezmățul din bani publici că vin zile negre pentru bugetul pe 2019! Primăria Bistrița se vede obligată să suporte 500.000 de euro în plus, la proiectul Linia Verde!

Atacurile liberalilor de la conferința de presă susținută vineri la organizația municipal continuă în cascadă. După ce Sorin Hangan a cerut demisia primarului Ovidiu Teodor Crețu, avocatul Diana Morar cere oprirea dezmățului din banii publici: ” Administrația PSD trebuie să înceteze cu dezmățul din bani publici! Cetățenii care plătesc impozite trebuie respectați și de aceea solicit primarului și aparatului PSD care conduce municipiul să dea dovadă de respect pentru plătitorii de taxe și impozite. Vedem cu toții în ce hal arată infrastructura rutieră și faptul că în zece ani nu s-a reușit asfaltarea zonelor intens circulate. Bistrița e ca după război iar în ultimii doi ani s-au lansat numai promisiuni deșarte”, spune Morar.

Diana Morar a vent și cu explicații în ceea ce privește informația conform căreia, primăria Bistrița este obligată să suporte încă o jumătate de million de euro ăn plus, la Linia Verde: ” Printr-un simplu ordin de ministru, semnat de Orlando Teodorovici cheltuiala cu TVA-ul nu mai este eligibilă pentru toate proiectele de pe Axa prioritară 4.1, unde și municipiul a depus un proiect, intitulat, pe scurt: Linia Verde. Printr-un artificiu a ministrului PSD Orlando  Todorovici,  bugetul local este obligat să suporte peste 500.000 de euro, mai exact 2.661.677 lei colectați din taxe și impozite locale, sumă care a devenit neeligibilă. Până la intervenția ministrului PSD, această cheltuială cu TVA-ul era eligibilă, adică era o cheltuială acoperită din fonduri nerambursabile. Acum, la proiectul „Linia verde de transport public utilizand mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau norma de poluare redusa” municipiul Bistrița are chetuieli neeligibile de un milion de euro, din care 500.000 reprezintă invenția lui Teodorovici. Cheltuiala cu TVA-ul este pusă în cârca cetățeanului și această sumă va ajunge în Bugetul Național, buget gestionat de cuplul de infractori Dragnea-Vâlcov care ulterior vor împărți „cașcavalul” în mod discreționar către baronii locali”, a conchis Diana Morar.

Categoria: Politica