Diana Morar își continuă asaltul la primarul Ovidiu Teodor Crețu: ” Viziunea administrației este obtuză și se simte lipsa unor specialiști în urbanism”

Diana Morar își continuă asaltul la primarul Ovidiu Teodor Crețu: ” Viziunea administrației este obtuză și se simte lipsa unor specialiști în urbanism”

Avocatul Diana Morar, consilier municipal liberal, continuă să critice modul în care actualul Executiv al primăriei Bistrița administrează orașul.

Diana Morar spune că ” în calitate de consilier local, am discutat cu mai mulți locuitori ai municipiului și absolut toți susțin că avem un parc minunat, ca o grădină englezească. Vedem cu toții că se impune extinderea urgentă a parcului municipal înspre zona Codrișor, proiect pe care l-ați ignorat, domnule primar și ați sperat într-o centură ocolitoare fantastică ce nu s-a mai realizat. Din păcate nici amenajarea Pădurii Cordișor nu s-a mai realizat și e tot la stadiul de promisiune”.

Morar susține că, aleșii locali PNL vor să fie constructivi  ” și considerăm că odată cu amenajarea zonei de promenadă de pe malul râului, a pistelor de bicicletă o să avem un oraș de poveste! E păcat că nu ascultați vocea oamenilor care v-au acordat încredere și de cele mai multe ori ați forțat nota, v-ați încăpățânat și ați luat decizii proaste”.

În acest context, Diana Morar vine și cu exemple: ” E cazul terenului de sport din Subcetate care s-a construit la ordinul d-voastră și acum e desființat, deoarece s-a construit ilegal. E la fel cu merele de plastic, cu struții și cu alte investiții inoportune, cum ar fi pârtia de schi ce funcționează 5-6 zile pe sezon. Domnule primar, la un moment dat veți da socoteală în fața bistrițenilor pentru toate aceste decizii. Deocamdată, viziunea administrației este obtuză și se simte lipsa unor specialiști în urbanism, care să traseze direcții de dezvoltare arhitecturală acestui oraș medieval. Până la implementarea unor proiecte adevărate, avem situația Parcului Municipal, o oază de relaxare transformată-n hărmălaie! Spun asta deoarece în ultimii ani, parcarea Sălii Polivalente a devenit un teren pentru speculanții cu activități de bâlci!”

 

 

Avocatul liberal mai susține că au trecut 5 ani de la inaugurarea investiției și din acest moment Parcul Municipal poate fi reconfigurat, propunând  trei soluții: aleile principale care sunt foarte înguste ar trebui lărgite, prin mutarea pistei de biciclete care traversează parcul;  realizarea unui un spațiu mai retras pentru mămicile cu cărucioare, prin reconfigurarea labirintului din gard-viu, care nu a fost udat și s-a uscat;  amenajarea unui spațiu pentru iubitorii de animale, unde câinii pot fi lăsați liberi, cu acces la cișmea și băncuțe pentru stăpânii de animale. Terenul viran din zona Turnului Dogarilor ar fi ideal, chiar dacă acolo ați promis un skate-park ce iată, nu s-a mai realizat, spre fericirea vecinilor din apropiere.”, explică Diana Morar

 

E obligatoriu să facem ordine!

E un alt lucru susținut de consilierul municipal liberal : ” Dacă vrem să fim europeni trebuie să începem cu disciplina, în primul rând. Colegi consilieri, vă rog să analizați solicitările mele și să facem puțină ordine în Parcul Municipal! Să terminăm cu „kitschurile” și să devenim civilizați! Iar acest lucru trebuie să înceapă din sala de Consiliu Local, cu noi toți, în primul rând.Sumele pe care le încasăm la bugetul local sunt derizorii, 1leu/mp/zi dar ceea ce facem cu acea zonă ne costă pe toți. Unii ar putea spune că părinții și copiii se bucură, dar zona nu e potrivită pentru activități distractive ce se regăsesc în târgurile din mediul rural.De aceea, solicit ca Primăria Bistrița să renunțe la închirierea parcării de la Polivalentă și să interzică aceste activități zgomotoase și inutile. Acei comercianți se pot duce în parcările din centrele comerciale sau la târguri, dacă vor să facă bani din astfel de activități”.

”E timpul să terminăm cu kitschurile și să ascultăm vocea celor care ne-au ales să facem administrație, să luăm decizii pentru cetățeni, nicidecum pentru interese financiare ale unor speculanți în cârdășie cu unii funcționari din primărie!”, conchide Diana Morar

 

Categoria: Politica