Diana Morar: ” Eșecul proiectului de pe dealul Cocoșului este eșecul adminstrației PSD și al primarului Ovidiu Crețu. Sunt sigură că avem nevoie de altceva!”

Diana Morar: ” Eșecul proiectului de pe dealul Cocoșului este eșecul adminstrației PSD și al primarului Ovidiu Crețu. Sunt sigură că avem nevoie de altceva!”


Consilierul municipal Diana Morar nu îl iartă pe edilul Bistriței, Ovidiu Crețu în ceea ce privește investiția de 7 milioane de euro din Complexul Wonderland. Morar arată că cea mai mare problem este reprezentată de faptul că uriașa investiție a fost făcută în baza unui credit bancar și, pe care, bistrițenii îl vor plăti cu  taxele și impozitele ce le virează la bugetul local.

În acest context, Diana Morar face și un calcul al eficienței investiției de pe dealul Cocoșului: ” Inaugurată cu surle și trâmbițe ca orice minune anul trecut, pârtia a fost practicabila exact trei zile, așa cum oricarei minuni îi sta bine, cu toate ca primăria a pompat bani grei (aprox. 50000 lei pe luna) pentru întreținerea ei in sezonul sau ce a durat din Noiembrie și până în Martie”

Ea mai arată că la nivelul municipalității s-a lucrat pompieristic, fără cap și fără coadă, aproape la întâmplare: ” Pentru a mai diminua din eșecul usturător înregistrat in sezonul de schi, administrația PSD a gândit un nou proiect pe timp de vara, respectiv “o sanie de vara” și un “parc de aventuri” de care nici măcar membrii PSD nu știu ca exista”.

Bani, tot mai mulți bani pe nimic!

 Deși, în amenajarea pârtiei au fost aruncate în vânt sume mari de bani, Diana Morar, vine și mai artă că, neprofesionalisul și indiferența față de banul public a mai născut un monstru, adică suma de 180.000 de lei, bani care sunt necesari pentru repararea dealului surpat: ” Între timp, la fata locului, natura și-a făcut treaba, surpand o parte din dealul ce nu putea susține construcția ce reprezinta lacul de tip rezervor destinat tunurilor pentru producerea zăpezii artificiale, insuficiente însă, așa cum s-a dovedit anul trecut, când instalația artificiala nu a putut suplini inexistenta zăpezii naturale. In acest sens, s-a aprobat din nou de la bugetul local o cheltuiala inițială de 180.000 lei pentru repararea zonei surpate, pentru ca in final aceasta sa fie de aproape 10 ori mai mare, fără ca sa existe prea multe explicații. De unde sumele?, pentru ce?, cine raspunde pentru proasta executare a lucrărilor? sunt întrebări rămase fără răspuns chiar dacă au fost adresate la masa consiliului local”, sunt doar niște întrebări retorice pe care și le pune consilierul liberal.

Un sezon numit dorință: Cert e că iarna vine. Surprinzător!

Criticile Dianei Morar nu au vizat doar investiția în principiu, referiri existând și cu privire la pârtia de schi și, care, nu e pregătită pentru sezonul de iarnă: ” În conformitate cu calendarul de plăti de întreținere, sezonul pârtiei se deschide astazi și durează până în Martie. Evident ca pârtia nu este pregătită sa primească iarna, așa cum sunt mereu și autoritățile care o administrează cand vine iarna: luate prin surprindere

Suprinzător sa nu, spune consilierul municipal, pârtia Cocos este, la această oră,  complet dezgolită, nu are niciun petic de iarba absolut necesară în partea ei superioară pentru ca zăpada să se fixeze, fără drenaje, cu dealul surpat în partea ei inferioară, afectând stabilitatea. Tunurile de zăpada suplimentare au rămas necesare doar pe hârtie, singura speranța in acest sezon fiind zăpada picata din cer. Despre stadiul lucrărilor de reparații cu multe zerouri la costuri nu se cunoaște mare lucru.

În loc de epilog

Cu toate că s-au plătit bani grei pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice, lucrari făcute și refăcute, consolidate și reconsolidate, îndârjirea cu care administrația PSD continua sa arunce bani cu nemiluita in aceasta gaura neagră pentru bugetul municipiului, face parte din categoria “lupta omului contra naturii”, susține Morar.

”Nu am fost niciodată adepta acestui concept pe care, personal nu il asimilez, neînțelegând de ce nu poate fi omul prieten cu natura, iar proiectele pe care le vizează pentru comunitatea pe care o reprezintă sa fie destinate tuturor in comuniune cu natura și nu împotriva ei”, conchide șefa femeilor liberale.

 

 

 

 

 

Categoria: Politica