DIANA MORAR: 1 IUNIE, altfel!

DIANA MORAR: 1 IUNIE, altfel!


Exact acum un an de zile, la trecerea de cale ferată din cartierul Viişoara s-a produs un grav accident feroviar, în urma căruia și-au pierdut viața cinci copii: Lavinia Petruț-Pop , şoferiţa de 19 ani ce a intrat cu maşina în tren, elevă la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, Darius Petruț-Pop de 20 de ani care studia la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrita, Daria Pop Petruț avea 14 ani, elevă la Școala Gimnazială nr. 4, la fel ca sora ei Cosmina, de 12 ani, care a fost transportată cu elicopterul SMURD la Mureş, și a decedat la spital, Rafa Manta, elev la Liceul cu Program Sportiv Bistrita.

Opinia publica a fost cutremurata de o asemenea veste venită in ziua sărbătorii Copilului.

De atunci a trecut un an. Nu s-a schimbat nimic in afara de o cruce cu numele copiilor gravate, drept mărturie a cumplitului eveniment.

Peste acel loc au trecut anotimpurile, au trecut oamenii, au mers și au venit pe jos copiii de la scoala, au trecut festivalurile din Heidenfeld, a răsunat muzica, au sfârâit grătarele și nonșalanta inconștienței. Cert e ca nu s-a schimbat nimic.

Nici măcar hotărâre in Consiliu local municipal nu s-a aprobat pentru a se monta o bariera, poate pentru simplul fapt ca propunerea a venit de la liberali.

Lumea a uitat. Noi toți am uitat.

De uitat nu au cum uita părinții lor, victime in viața ale nepăsării tuturor. Pentru ei viața s-a schimbat acum un an așa cum nimeni nu și-ar dori niciodată.

Au cinci copilași in Cer, plecați de Ziua Copilului.😔

Categoria: ANALIZE-COMENTARII