Deputatul USR Cristina Iurișniți își dorește un loc de europarlamentar în 2019. Ea va candida și pentru șefia USR Bistrița-Năsăud

Deputatul USR Cristina Iurișniți își dorește un loc de europarlamentar în 2019. Ea va candida și pentru șefia USR Bistrița-Năsăud

Șefa en titre a USR Bistrița-Năsăud, deputatul Cristina Iurișniți, a confirmat în această dimineață faptul că și-a depus candidatura în interiorul Uniunii pentru un loc, eligibil, pe lista USR pentru euroalegerile luna mai 2019.

Ea a spus că până la această dată există pe această listă internă un număr de opt persoane doritoare să intre în viitoarea campanie internă pentru un loc la Bruxelles, ea fiind singura femeie prezentă pe această listă internă.

Potrivit celor spuse de Iurișniți, fiecare candidatura oficială va trebui să fie validată în forurile interne ale acestei formațiuni politice: ” La noi e altfel, candidatura va trebui să fie votată de toți cei implicați în acest proces politic. Va trebui să venim în fața colegilor și să spunem de unde venim, ce am făcut până în acest moment și ce treabă avem noi cu Parlamentul European. Eu, una, am foarte multe în comun cu politicile europene, am reprezentat interesele României de foarte multe ori în raport cu europarlamentari. Va trebui să gîndesc această candidatură, să am o strategie personală pentru atingerea acestui obiectiv, mai ales că etapele peste care trebuie să trec pentru a ajunge la o candidatură oficială este unul pe cât de serios, pe atât de dificil”, a explicat Cristina Iurișniți.

În aceeași ordine de idei, deputatul USR a mai vorbit și de alegerile interne care vor avea loc în interiorul Uniunii pe parcursul lunii iunie, și, care vor culmina cu alegerea unui nou președinte: ” USR se lărgește, tot mai multe persoane vin înspre noi, cred că la nivel de județ avem deja 100 de oameni implicați direct în munca politică, așa că vom pregăti un fel de conferință județeană de alegeri. Sigur, nu exclud să candidez și pentru această funcție, dat fiind faptul că o asemenea poziție îți oferă și autoritatea de care ai nevoi să conduci un partid”, a mai precizat Iurișniți.

În privința campaniei ” Fără penali în funcții publice” , deputatul Cristina Iurișniți a anunțat că la nivelul municipiului Bistrița au fost strânse peste 1000 de semnături.

 

 

Categoria: Politica