Deputatul Robert Sighiartău, desemnat secretar general al PNL

Deputatul Robert Sighiartău, desemnat secretar general al PNL

Deputatul Robert Sighiartău, a fost ales astăzi, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului Naţional Liberal, fiind propunerea lui Ludovic Orban. Robert Sighiartău a fost ales secretar general al PNL cu 1.615 voturi. După Orban, Sighiartău a obţinut cele mai multe voturi.

Robert Sighiartau a fost ales duminică în funcția de Secretar General al PNL în cadrul Consiliului Național, la propunerea președintelui PNL, Ludovic Orban

Posted by Partidul Naţional Liberal on 18 Iunie 2017

Delegaţii PNL şi-au ales şi pe cei patru prim-vicepreşedinţi,  toţi din echipa Lui Orban, şi anume pe Ilie Bolojan (Bihor), primar al municipiului Oradea – strategii politice, Raluca Turcan (Sibiu)  – comunicare, Iulian Dumitrescu (Prahova) – mediul de afaceri şi societate civila, Mircea Hava (primarul din Alba Iulia)- relatii internaţionale.

Potrivit Statutului PNL, secretarul general coordonează activitatea de organizare. Este responsabil pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor CN și a deciziilor BPN și BEx. Desemnează cei trei secretari generali adjuncţi. Coordonează activitatea din organizaţiile judeţene, a secretarilor generali adjuncţi și implementează programele și proiectele politice aprobate de CN, BPN și BEx.

„Secretarul general răspunde de sistemul informaţional și de aparatul de lucru, răspunde de comunicarea dintre organismele de conducere la nivel central și filialele teritoriale și răspunde de gestiunea patrimoniului partidului. 3. Secretarii generali-adjuncţi sunt responsabili pentru activitatea de cancelarie și patrimoniu, activităţi electorale respectiv pentru activitatea de gestionare a carierei militanţilor; atribuirea responsabilităţilor se face de către secretarul general; secretarii generali adjuncți coordonează activitatea secretarilor generali adjuncţi judeţeni”.

La nivel judeţean, Robert Sighiartău a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al filialei, în favoarea lui Ioan Turc.

 

Categoria: Politica