Deputatul PMP Ionuț Simionca către PNL: ”Eu m-am ținut de cuvânt, aștept ca și liberalii să arate că sunt oameni de onoare”

Deputatul PMP Ionuț Simionca către PNL: ”Eu m-am ținut de cuvânt, aștept ca și liberalii să arate că sunt oameni de onoare”

PNL a reușit să își treacă Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Nu mai departe, Simionca și-a condiționat votul prin susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi.

În acest context, astăzi, Ionuț Simionca i-a tras de mânecă pe liberali și le-a reamintit promisiunea făcută în cazul Autostrăzii Nordului: ” Eu am cerut Guvernului Orban acest lucru, dar nu am văzut nimic în acest sens. În schimb au fost alocate sume de bani pentru Autostrada Unirii. Nu îi înțeleg pe liberali, dar o zic încă o dată: de aia e foarte important ca autostrada nordului să devină lege, astfel că, indiferent cine e la putere, e obligat să o aplice”, spune liderul popular bistrițean.

Potrivit celor spuse de Ionuț Simionca, după ce PSD a blocat proiectul legislativ Autostrada Nordului, acum același proiect este blocat de liberali prin președintele Bode de la Comisia de Transporturi, lucru pe care nu îl pot înțelege absolut deloc: ” Din câte am înțeles eu acest proiect nu este dorit de partidele mari, dar eu cer încă o dată, celor din PNL, să se țină de cuvânt sau să vină oficial și să explice de ce nu vor materializarea acestui proiect atât de important pentru Bistrița și județul Bistrița-Năsăud”, susține Ionuț Simionca.

”Eu m-am ținut de cuvânt, aștept ca și liberalii să arate că sunt oameni de onoare”, a conchis deputatul Simionca.

Reamintim că, nemulțumit de faptul că Guvernul nu vrea cu nici un chip să construiască autostrăzi, deputatul Ionuț Simonca a  depus în Parlamentul României un proiect de lege pentru realizarea, în patru ani, a Autostrăzii Nordului, care va porni de la vama Petea, traversând apoi Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și care se va opri la Suceava. Inițiativa legislativă a fost adoptată în 20 martie 2019 de Senat și urmează să fie dezbătută, apoi supusă la vot în Camera Deputaților. ” Sunt peste 2 milioane și jumătate de cetățeni în Ardeal pe care noi vrem să-i conectăm cu Occidentul, să poată să ajungă mai repede în Ungaria, în Austria, în Germania… Avem nevoie de autostrăzi în România, avem nevoie de infrastructură care aduce modernizarea și dezvoltarea țării noastre. Cu cât lăsăm mai mult timp să treacă, cu atât România va ajunge mai rapid codașa Europei”, a spus Simionca la finele anului trecut.

Autostrada Nordului include și șoselele de centură ale următoarelor municipii: Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița și Vatra Dornei.

 

 

 

 

 

Categoria: Politica

Scrie un comentariu

<