joi, aprilie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Vrea să oblige cluburile de noapte să-şi informeze clienţii că nu au autorizaţie de securitate la incendii

  Must Read

  Indiferent de cauză, persoanele decedate se vor înmormânta în maxim 24 de ore! Decizia aparține CLSU Bistrița

  În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Este vorba de un amendament adus Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, conform căreia consumatorii au dreptul de a fi protejaţi împotriva riscului de a li se presta un serviciu care ar putea să le prejudicieze viaţa, sănătatea sau securitatea, precum și de a fi informaţi complet, corect şi precis asupra caracteristicilor esenţiale ale  serviciilor, astfel încât decizia pe care o adoptă în legătură cu acestea să corespundă cât mai bine nevoilor lor, iar corelativ, prestatorii de servicii au obligația să presteze numai servicii care nu afectează viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor.

  IONUŢ SIMIONCA: Ideea pentru aceasta propunere legislativa mi-a venit ca urmare a tristelor evenimente petrecute la clubul Colectiv si Bamboo. Stiu ca nimic din ce s-a intamplat acolo nu mai poate fi reparat dar prin adoptarea acestui proiect pot fi evitate pe viitor alte evenimente cu deznodământ similar.

  MOTIVAREA AMENDAMENTULUI:  Se stie ca din cauza lipsei personalului specializat perioada limita pentru obtinerea autorizatiilor de securitate la incendii a fost prelungit, de catre guvernul Ciolos, pana la data de 30 iunie 2017. Astfel Cluburile, restaurantele si alte spatii publice care necesita o astfel de autorizatie pot functiona in continuare “legal” cu risc major de producere a unui incendiu. Iata ca dupa Colectiv unde au murit zeci de tineri nevinovati a urmat incendiul de la Bamboo, unde doar o minune a facut sa nu avem acelasi bilant tragic. Fiind profund afectat si preocupat de aceste evenimente am cautat o solutie de diminuare (macar) daca nu de eliminare a producerii unor astfel de tragedii. In cercetarile facute am aflat ca majoritatea celor care frecventeaza astfel de spatii publice (cluburi, restaurant, etc.) nu cunosc faptul ca aceste localuri nu au autorizatia de securitate la incendii, deci nu cunosc riscul la care se expun in momentul cand viziteaza locurile respective. Astfel am cautat o modalitate de a face cunoscut acest fapt.

  CE OBLIGAŢII VOR AVEA CLUBURILE

  Până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, beneficiarii investițiilor în construcţii şi amenajări publice vor avea obligaţia de realizare şi amplasare a unor panouri de înştiinţare în dreptul intrărilor în spaţiile respective. Panourile de înştiinţare vor avea următorul conținut tipărit cu litere de tipar de culoare de avertizare galben de minimum 10 cm pe fundal alb: <Acest spațiu funcționează fără autorizaţia de securitate la incendiu>. „

  Beneficiarii investițiilor care nu vor respecta acest minimum de decență și responsabilitate vor suporta sancțiuni contravenționale aspre.

  Pe de altă parte, beneficiarii investițiilor cu autorizație de securitate la incendiu vor monta panouri de înștiințare cu următorul conținut: <Acest spațiu funcționează cu autorizaţia de securitate la incendiu nr. …… din…….. 20……. >.

  ÎN LOC DE CONCLUZIE: Persoanele care merg în aceste locuri vor cunoaște riscul de incendiu pe care și-l asumă și vor decide în cunoștință de cauză dacă doresc sau nu să se expună acestui risc în mod similar riscului de îmbolnăvire sau deces asupra căruia sunt avertizate prin etichetarea produselor din tutun.

   

   

   

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Indiferent de cauză, persoanele decedate se vor înmormânta în maxim 24 de ore! Decizia aparține CLSU Bistrița

  În contextul evoluției pandemiei cu COVID – 19 și a măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean...

  RĂMĂȘIȚELE ZILEI: De la dialog la monolog și despre virusata comunicare. Respect pentru transparența lui Gabriel Lazany

  Suntem într-un fel de război, unul dur și cu foarte multe victime, din ce în ce mai...

  Gabriel Lazany vorbește despre decesul de la Ilva Mică: ” Parcă e o glumă proastă de 1 aprilie , au venit rezultatele, iar pacientul...

  Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a ieșit astăzi într-o conferință de presă în curtea spitalului și a vorbit...

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -