Deputatul Ionuț Simionca va vota cu DA pentru familia tradițională

Deputatul Ionuț Simionca va vota cu DA pentru familia tradițională

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca, a declarat astăzi, că, el personal, dar și ca parlamentar, a fost, este și va fi un susținător al familiei tradiționale.

”Consider că națiunea română își fundamentează existența pe trei mari piloni: familia tradițională, școala și Biserica. Am mai spus aceasta de la tribuna Parlamentului. Noi vom susține modificarea constituțională și, această modificare de care vorbim, nu va afecta sub nicio formă drepturile de care se bucură cetățenii români care fac parte dintr-o minoritate sexuală”, spune Simionca.

El a subliniat faptul că, România rămâne, în continuare, ” o țară în care se promovează toleranța fața de toate minoritățiile, fie ele etnice, religioase  sau sexuale”. Simionca mai spune că, din păcate, demersul ”Coaliției pentru familie” a fost acaparat și pervertit de Liviu Dragnea, ” acesta scoțând la înaintare referendumul pentru a ieși din situația dificilă în care se află”.

Președintele PMP consideră că, există o mare nedumerire: ” Se propune un referendum despre care, putem presupune că va fi luat în considerare, doar că, există un precedent al unul alt referendum ale cărui rezultate nu au fost luate în seamă. E vorba de referendumul din 2009, cu reducerea numărului de parlamentari la 300, votat de peste 80 la sută dintre cei prezenți la vot, dar nevalidat de vreo lege care să facă acea reducere. Atunci întreb: ce ne poate face să credem că acest referendum pentru familie va fi legiferat?”, s-a întrebat retoric Simionca.

Reamintim că:

Românii vor fi întrebaţi la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

 ”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunţat după şedinţa de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

El a mai spus că nu se poate ”pronunţa” dacă întrebarea este lămuritoare pentru toţi alegătorii.

”Această soluţie a mai fost luată în calcul şi aplicată la referendumul din 2003. Sunt convins că vom reuşi să ajungem la toţi cetăţenii cu informaţiile”

Potrivit lui Nelu Barbu, costul referendumului va fi de 163,712 milioane lei.

 ”Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. (…) Având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative stabilesc folosirea dimensiunilor buletinului de vot şi ale textului acestuia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare. Regia Autonomă Monitorul Oficial va prezenta macheta buletinului de vot pentru bun de tipar în cel mult 48 de ore de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă adoptată astăzi (marţi – n.r.) de guvern”, a mai spus Barbu.

El a mai spus că imprimarea buletinelor de vot se va face de către Regia Autonomă Monitorul Oficial, confecţionarea ştampilelor cu menţiunea votat va fi realizată de Monetăria Statului, iar confecţionarea timbrelor autocolante de Imprimeria Naţională.

”Sunt soluţii legislative care au fost avute în vedere şi utilizate şi cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European din 2014”, a mai precizat Nelu Barbu.

 

 

 

 

 

Categoria: Politica